Kako funkcionira fašizam

Kako funkcionira fašizam - Stanley, Jason | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stanley, Jason
DIMENZIJA
8,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako funkcionira fašizam.pdf
ISBN
5325454146250

OPIS

Jason Stanley dijete je izbjeglica iz Drugoga svjetskog rata, cijenjeni flozof i stručnjak za propagandu. Zato je njegovo razumijevanje načina kako demokratska društva mogu postati ranjiva pred usponom fašizma izrazito duboko: nacije ne moraju postati fašističke da bi trpjele zbog fašističkih politika. U Sjedinjenim Američkim Državama korijeni fašizma sežu duboko u povijest, duže od stoljeća. Uznemiren prodiranjem fašističkih taktika u domovini i u svijetu, Stanley se usredotočio na strukture koje ih ujedinjuju te je prikazao i analizirao deset stupova fašističke politike – jezik i uvjerenja koja dijele ljude na “nas” i “njih”. Povezao je razmišljanja o povijesti, flozofji, sociologiji te o kritičkoj rasnoj teoriji i uključio priče iz suvremene Mađarske, Poljske, Indije, Mjanmara i Sjedinjenih Američkih Država.

Tek kad prepoznamo fašističku politiku, ustvrdio je, možemo se oduprijeti njezinim najgorim učincima i vratiti se demokratskim idealima. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Kako funkcionira fašizam autora Stanley, Jason. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Liberali vide fašizam kao kulminaciju konzervativnog načina mišljenja - autokratski, nacionalistički i rasistički sistem vlasti organiziran tako da se u njegovom središtu nalazi korporativna moć.

Objavljeno u Zanimljivosti. Ljudsko oko je jedan od najfascinatnijih organa preko kojeg primamo 90% informacija iz okoline.

POVEZANE KNJIGE