Diktatori – 3.izdanje

Diktatori – 3.izdanje - Overy, Richard | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Overy, Richard
DIMENZIJA
8,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Diktatori – 3.izdanje.pdf
ISBN
8571932138642

OPIS

Hitlerova Njemačka i Staljinova Rusija Više od pola stoljeća nakon Staljinove i Hitlerove smrti, njihove diktature još uvijek bacaju dugu i stravičnu sjenu na moderan svijet. Bili su vođe najrazornijih i najsmrtonosnijih režima u povijesti, pobivši milijune ljudi. Vodili su najveći i najskuplji rat u povijesti. Ipak, milijuni Nijemaca i Rusa oduševljeno su podržavali njih i vrijednosti koje su zastupali. U ovoj opsežnoj i impresivnoj povijesti Overy podrobno analizira dva režima, pokušavajući odgovoriti na bitna pitanja: Kako su te diktature bile moguće? Kako su funkcionirale? Kakva je to veza koja je tako snažno povezivala diktatore i narode kojima su vladali? Overy iznosi dojmljiv i slikovit prikaz različitih putova kojima su Staljin i Hitler došli na vlast i načina na koji su zlostavljali svoj narod i vladali njime. ”Uzbudljiva, uvjerljiva, lako prohodna, a opet maestralna i u dijelovima iznenađujuća knjiga o dvije vjerojatno najobrađivanije povijesne ličnosti 20. stoljeća. Overy je ostao svjež, poseban, hrabar u knjizi koja obrađuje Hitlera i Staljina i režime koje su predstavljali, a to mogu samo vrhunski znanstvenici i odlični pripovjedači. Dobra historiografi ja je kao pripovijest, ali ograničena izvorima, provjerljiva. Diktatori su knjiga kojoj se može stalno vraćati, koja objašnjava puno više od vremena kada su jedan s drugim komunicirali ili se sukobljavali njemački führer i sovjetski vođa Staljin. Richard Overy napisao je knjigu koju sa zanimanjem čitaju svi; iz koje s lakoćom uče studenti, ali i tekst koji je zanimljiv i onima koji su čitavog života o Hitlerui Staljinu posvuda nešto slušali, ali žele pouzdanu informaciju na jednom mjestu.” Tvrtko Jakovina ”Treba li nam još jedna knjiga o Hitleru i Staljinu? Overyju je dovoljno samo nekoliko stranica da nas uvjeri kako zaista treba.” Observer ”Impresivan prilog povijesti tog razdoblja… nezaobilazno.” Sunday Telegraph ”Overyjeva nenadmašna knjiga neprocjenjiva je i genijalno opisuje izopačeni moralni univerzum tih režima i njegovo djelovanje na njihove građane.” New York Times ”Britki prilog suvremenoj historiografiji.” Times Literary Supplement RICHARD OVERYje profesor povijesti na londonskom King’s Collegeu. Član je Britanske Akademije a 2001. godine dobio je nagradu Samuel Elliot Morison za doprinos vojnoj povijesti. Autor je brojnih knjiga o Trećem Reichu i o Drugom svjetskom ratu.

U košaricu Daniel Rafaeli. Kinematografija u NDH 169,00 kn .

Ponižava li danas iko muslimane koliko muslimanski diktatori koji njima vladaju? Čini li im iko nepravde koliko oni jedni drugima? Sav se muslimanski svijet zgražavao nad Ebu Garaibom, a muslimanske države. su pune Ebu Garaiba, samo što se o njima ne govori jer smo na njih svikli.

POVEZANE KNJIGE