Trebao si otići

Trebao si otići - Kehlmann, Daniel | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kehlmann, Daniel
DIMENZIJA
8,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Trebao si otići.pdf
ISBN
2328486295909

OPIS

Sve je trebalo biti idealno, osamljena suvremeno uređena kuća u Alpama, mjesto za odmor i rad. Kuća u kojoj će mladi bračni par – ugledni pisac, slavna glumica i njihova mala kći provesti odmor, a on će uspješno dovršiti scenarij za nastavak hit-filma. Djevojčica traži da joj se čitaju priče, supruga bez prekida ispisuje poruke na mobitelu, a pisac pokušava zabilježiti ideje u bilježnicu. Međutim stvari nisu nimalo jednostavne, odnos među supružnicima je narušen, a i sama kuća, o kojoj kruže različite legende, kao da se mijenja pred očima aktera. Vješto stvarajući atmosferu straha, poput klasika horora Isijavanja Stephena Kinga, Daniel Kehlmann uvlači čitatelja u priču koja se može dogoditi svakome. Trebao si otići govori o suvremenom životu, o udaljavanju i raspadu obitelji, o ljudskim nesigurnostima i manama, pokazujući kako su najdublji strahovi i anksioznosti duboko u svakome od nas. Filmična i pamtljiva, maestralna novela Trebao si otićipokazuje kako samo najbolji pisci mogu vječne književne a samim time i ljudske motive i teme uobličiti u novom ruhu. “U ovom vjerojatno najboljem i najdublje napisanom tekstu Kehlmann se bavi problemom privremenosti s iznimnom istančanošću.” The Standard “Daniel Kehlmann pretvara vlastitu glavu u ukletu kuću, a u horor donosi revoluciju.” Die Zeit “Pisac je mađioničar ponora, vječno na tankoj granici između istine i fantastike te, ne najmanje važno, vodič u skrivene strane podsvijesti.” Berliner Zeitung “Knjiga koja nas podsjeća na to kako velika mogu biti malena umjetnička djela.” Frankfurter Allgemeine Zeitung

jedna od najprodavanijih knjiga na njemačkom jeziku. Pročitavši je, jasno nam je zašto.

Pokretač radnje je disfunckionalan brak i obitelj, a potom se tek ulazi u radnju punu neizvjesnosti. Oduvijek sam htjela otići na odmor u malu kolibu u planinama, makar samo preko vikenda.

POVEZANE KNJIGE