Gospodar svijeta

Gospodar svijeta - Benson, Robert Hugh | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benson, Robert Hugh
DIMENZIJA
4,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospodar svijeta.pdf
ISBN
6665387448302

OPIS

Ova je knjiga posljednjih godina postala vrlo popularna, ali iz krivih razloga. U publicitetu koji je okružuje, najviše se ističe njezina važnost u očuvanju vrijednosti katoličke crkve. No, mudriji čitatelji – to su, nadamo se, oni koji čitaju ovaj članak – pogledat će ispod mulja i u njoj pronaći važnu poruku.Crkva i vjera u nešto veće od nas samih nemaju nikakvih dodirnih točaka – osim, možda, onih umjetnih, kao što su rituali i težnja institucija za samoočuvanjem – te ne bismo svijet trebali gledati crno-bijelim naočalama koje nas sprečavaju da previdimo fundamentalne pogreške u modernoj religiji materijalizma i znanosti.

Napeta radnja, živo i znalački opisani likovi, pronicavi prikaz ... Gospodar svijeta je, počevši od 1915. godine, u više navrata objavljivan na hrvatskomu jeziku zadobivši status jednoga od najčitanijih romana kršćanskoga nadahnuća. Roman Gospodar svijeta Roberta Hugha Bensona po mnogima je najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini. Papa Franjo je već drugi put u svom pontifikatom preporučio knjigu Roberta Hugha Bensona, Gospodar svijeta.

Književno remek-djelo o kraju povijesti i konačnom sukobu dobra i zla. Na zalihi.

POVEZANE KNJIGE