Sportsko novinarstvo

Sportsko novinarstvo - Vasilj, Miroslav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vasilj, Miroslav
DIMENZIJA
11,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Sportsko novinarstvo.pdf
ISBN
3702195185318

OPIS

Prvi sveobuhvatni udžbenik iz sportskog novinarstva namijenjen studentima novinarstva, odnosa s javnošću, komunikologije, djelatnicima u odnosima s javnošću kao i sportskim novinarima. Riječ je o prvoj takvoj knjizi na području jugoistočne Europe. Knjiga detaljno opisuje povezanost medija i sporta, kompetencije sportskih novinara, teoriju selekcije vijesti u sportu, etiku u sportskom novinarstvu, ustroj sportske redakcije, posebnosti sportskog novinarstva u tisku, na radiju, televiziji te novim medijima… Ugledni sportski novinar Zdravo Reić Vasiljevu knjigu je nazvao „biblijom sportskog novinarstva“.

SPORTSKO NOVINARSTVO „Sport je društveni fenomen koji zaokuplja milijune ljudi, aktivne profesionalne i rekreativne sportaše, i mnogostruko više milijuna tek zainteresiranih promatrača i manje ili više zagriženih navijača." (Obradović, 2007.) Upravo zbog toga sportsko novinarstvo, kao Sport svakim danom privlači nove generacije poklonika. Bilo da se sportske vijesti prate zbog štovanja nekog kluba ili igrača ili zbog toga što sportaši nerijetko privlače svojom ugodnom vanjštinom, one imaju svoju svakodnevnu publiku koja iz dana u dan želi znati nove informacije.

Kriza se dešava zbog mnogobrojnih problema koji su vezani za sportsko novinarstvo kao što su nezaintersovanost vlasti i infrastruktura. Sportsko novinarstvo, odnosno sportski novinari doprinose tom problemu svojim neznanjem, neobjektivnim ... Ako hoćeš samo sportsko novinarstvo (mada je meni novinarstvo novinarstvo), onda "suzi" priču na ono o što je zaista tema tvog bloga.

POVEZANE KNJIGE