[email protected]

[email protected] - Matanović, Julijana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matanović, Julijana
DIMENZIJA
8,73 MB
NAZIV DATOTEKE
[email protected].pdf
ISBN
6288426252786

OPIS

Eseji iz hrvatske književnosti Julijana Matanović među prvima je u književnu interpretaciju unijela osobnost, naznačujući kako je govor o štivima drugih i govor o samome sebi. Kao autorica koja pokazuje poseban smisao za pronalaženje detalja iz kojeg se grana tumačenje, često je pozivana da knjige svojih kolega poprati pogovornom bilješkom. Prve izabrane pogovore objavila je u knjizi Lijepi običaji.Posljednjih desetak godina u središtu njezina zanimanja su prozni naslovi u čijim se tematskim sustavima nižu pitanja povijesti, vlasti, selidbi i nepripadanja (Krsto i Lucijan). Posebnu pažnju struke izazvala je ulaženjem u tekstualne svjetove likova iz povijesti hrvatske književnosti (Tko se boji lika još). [email protected] sedam je novih pogovora knjigama i cjelovitim opusima njezinih omiljenih autora (J. Barnes, A. Šoljan, N. Fabrio, M. Jergović i S. Mehmedinović, J. Imamović, S. Martinović). Umjesto zaključne riječi vlastitoj knjizi autorica ispisuje priču o romanu Toranj I. Kušana. Riječ je o čitanjima koja se odmiču dosadašnjim analizama struke i koja su jednako dobrodošla na satovima lektire, kao i u pristupima koja traže isključivo užiće u tekstu. Svojim tumačenjima autorica iznova potvrđuje veličinu i smisao književnosti, jedino sigurno mjesto u vremenima preplavljenim sumnjama i strahovima. Julijana Matanović sebe je svrstala među one suvremene proučavatelje književnosti koji znaju da su i život i književnost veliki i da mi u njih upisujemo samo svoje male priče. Andrea Zlatar

Additionally, the following notification is displayed at the top of the document. Outlook 2013.

Recipient Notification - Protected Trust lets the sender know when the protected message is received and opened.; Revoke and Message - Revoke an email message at any time before the sender opens it.; Message Expiration - Senders can specify a life span for the delivery and opening of a message reducing risks of data loss. (Nov 06, 2017, 08:43 am) rzimmermanpirate Wrote: Does somebody know anything about it? As far as I know Slayer - Discography (1983â€"2009) [[email protected]] does not show email protected on TPB. However, when I try to search for it outside TPB the [[email protected]] is replaced with [email protected] and that's all I know about it. Email harvesters and other bots roam the Internet looking for email addresses to add to lists that target recipients for spam.

POVEZANE KNJIGE