Kockanje

Kockanje - Torre, dr. Robert | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Torre, dr. Robert
DIMENZIJA
12,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Kockanje.pdf
ISBN
7457546267637

OPIS

Braneći stav da je kockanje zabava i dio osobne građanske slobode koja se ne smije ugroziti, dr. Robert Torre apelira na uspostavljanje zakonske regulative koja bi organizatore usmjerila prema društveno odgovornom priređivanju igara na sreću, zabranila njihovo reklamiranje te obvezala državu da dio sredstava prikupljenih oporezivanjem uloži u istraživanje kockanja i javnozdravstvene akcije koje educiraju o problemima koji proizlaze iz kockanja i klađenja. Kockarska ovisnost najbrže se i najlakše razvija u mladenačkoj dobi, stoga se kockarnice trebaju pridržavati zabrane kockanja za malodobne osobe, koja je kod nas na snazi. U svom priručniku, koji bi za kockare mogao biti prvi korak prema oporavku, dr. Torre opisuje kako se postaje kockar, kako se ovisnost učvršćuje i kako se pobjeđuje. Drugi dio knjige bavi se oporavkom kockara i opisuje kako ovisničku apstinenciju životnim navikama razviti u sigurno izlječenje. DR. ROBERT TORRE psihijatar je s višegodišnjim iskustvom rada s osobama s problemom pijenja, kockanja, klađenja i zlouporabe droga. Autor je više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti te brojnih članaka u stručnim i popularnim časopisima. Feljtonom, a zatim i knjigom „Prava istina o psihijatriji“ izazvao je polemiku o aktualnom psihijatrijskom pristupu i pretjeranom korištenju psihofarmaka. Nakon knjige „Alkoholizam – prijetnja i oporavak“, „Kockanje – kako protiv ovisnosti“ treći je priručnik dr. Torrea u seriji o suvremenim ovisnostima.

godine, 398,6 milijuna kuna, dok je ona u 2016. iznosila 302,4 milijuna kuna. Kockanje može postati ozbiljan problem Gdje se javiti? Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Mladi do 25 godina mogu se javiti u Savjetovalište za mlade, Remetinečki gaj 14, Zagreb tel.

Vidjeli ste te prokletnike posljednjih mjeseci dok su obilazili zaključane sportske kladionice i kockarnice i frustrirano gledali ugašene ... NEW YORK - Google je odlučio promijeniti svoja pravila za Play trgovinu aplikacija, pa će od 1. ožujka ove godine korisnici Android uređaja u 15 država među kojima zasad još nije Hrvatska, moći preuzimati i koristiti aplikacije za kockanje s pravim novcem. • Kockanje ili klađenje se pokušava sakriti od obitelji i prijatelja.

POVEZANE KNJIGE