Psihologija obrazovanja (2. izdanje)

Psihologija obrazovanja (2. izdanje) - Miljković, Dubravka | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miljković, Dubravka
DIMENZIJA
6,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihologija obrazovanja (2. izdanje).pdf
ISBN
7488946059005

OPIS

IZ SADRŽAJA – Uvod u psihologiju obrazovanja – Razvoj i individualne razlike – Teorijski pristupi učenju i njihova primjena – Motivacija i emocije – Upravljanje razredom i disciplina – Učenje i poučavanje – Planiranje i evaluacija obrazovnog procesa – Pozitivna psihologija u obrazovanju Svako poglavlje sadrži detaljan prikaz izvornog istraživanja, preporuke za primjenu u školi, iskustva iz škole, izjave djece i učitelja, primjere iz literature, viceve, pitanja za razmišljanje i provjeru znanja i literaturu preporučenu za dodatno čitanje. IZ RECENZIJA U usporedbi s drugim djelima sličnog sadržaja i namjene može se konstatirati da je to najbolje djelo te vrste u nas. Djelo je izneseno veoma pregledno i jasno kako u sadržajnom tako i u jezičnom pogledu. Dr.sc. Nikola Pastuović, professor emeritus (psiholog i pedagog) U tekstu se nalaze mnogobrojni sadržaji koji se po prvi puta u nas spominju u udžbeniku iz psihologije obrazovanja (primjerice, pozitivna psihologija, rad na internetu, akademska motivacija itd.) što svakako doprinosi njegovoj izvornosti. Ali, ono što ga posebno čini originalnim jest način prezentacije sadržaja: u nas, osim prvog izdanja ovog udžbenika, ne postoji tekst koji tako sustavno i na tako suvremeno didaktički koncipiran način obrađuje problematiku psihologije obrazovanja. Prof. dr. sc. Ana Sekulić Majurec (pedagoginja i psihologinja) Imajući u vidu moja osobna iskustva u vezi s udžbenicima kod nas, moram naglasiti da je u ovome slučaju riječ o iznimno kvalitetnom udžbeniku, pisanom u tradiciji suvremeno pisanih udžbenika u svijetu, popraćeno i nizom šala i citata kao i karikatura čiji je sadržaj povezan sa sadržajem teksta. Mr. sc. Zoran Malenica (sociolog)

U prvom poglavlju proširen je dio o kvalitativnim istraživanjima, u ... Psihologija učenja i nastave. Teacher: Sanja Grbić Teacher: Tinde Kovač-Cerović Uvod u psihologiju obrazovanja Psihologija obrazovanja 65 Školska psihologija 5 Dječja psihologija 4 .

Dodatna literatura: Andrilović, V., Čudina-Obradović, M. (razne godine izdanja).

POVEZANE KNJIGE