Jasenovački logori – istraživanja

Jasenovački logori – istraživanja - Horvat, Vukić, Pilić, Matković | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horvat, Vukić, Pilić, Matković
DIMENZIJA
3,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Jasenovački logori – istraživanja.pdf
ISBN
6714076872269

OPIS

Knjiga „Jasenovački logori – istraživanja“ na 268 str. donosi intrigantne (za one koji su ideološkom indoktrinacijom i političkom propagandom odgojeni u vremenu jugoslavensko-komunističkog totalitarizma i šokantne) informacije o zbivanjima u logoru od 1941. do 1945., ali i dalje nakon svršetka Drugoga svjetskog rata kad je jasenovački logor postao logor novih komunističkih vlasti. Na temelju autentičnih dokumenata iz arhiva (knjiga, naime, ruši mit da o Jasenovcu nema gradiva u arhivima, ali i mit do uprava logora nije vodila evidenciju – upravo suprotno popisi zatvorenika i dnevnici u logoru vodili su se izrazito precizno i pedantno [15]), izjava svjedoka i do sada objavljene literature knjiga pokazuju da jasenovački logor od 1941. do 1945. nije bio „logor smrti“ (što, naravno, ne znači da u njemu nije bilo likvidacija), kako je to godinama tvrdila jugoslavensko-komunistička historiografija.

A short summary of this paper. 1 Full PDF related to this paper.

Luburić je postavljen za zapovjednika obrane središnjih dijelova Bosne i Hercegovine od nastupajućih partizana. S tog položaja opet harači masovnim hapšenjima i otpremanjem u Jasenovac, gdje velike grupe, kao i nekad, odlaze u smrt. Vladimir Horvat — Igor Vukić — Stipo Pilić — Blanka Matković, Jasenovački logori — istraživanja Ivana Klinčić Puni tekst: hrvatski, pdf (71 KB) Vladimir Horvat — Igor Vukić — Stipo Pilić — Blanka Matković, Jasenovački logori — istraživanja Vladimir Horvat Igor Vukić Stipo Pilić Blanka Matković Jasenovački logori - istraživanja Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac Zagreb, 2015. Fulltext: croatian, pdf (71 KB) pages 135-139: downloads: 422* cite: APA 6th Edition Klinčić, I.

POVEZANE KNJIGE