Godard biografija

Godard biografija - De Baecque, Antoine | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
De Baecque, Antoine
DIMENZIJA
4,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Godard biografija.pdf
ISBN
7829793155719

OPIS

Godard je živio film; 24 sličice u sekundi, 24 sata u danu, 7 dana u tjednu. Godard je film živio ispred platna i iza kamere, za pisaćim strojem i za montažnim stolom. Film nije bio izrez u wide-screenu ili kinemaskopu, već panorama od 360 stupnjeva. Film se govorilo, mislilo, i sanjalo. Čitajući iznimnu biografiju Antoinea de Baecquea Godard: Biografija gledamo taj Godardov totalni film. Ali nešto kao da uporno izmiče. Nešto titra na rubu života u filmovima. Šapćući: “nije sve u filmovima”. Čak ni kod Godarda. Postoji nekoliko sličica više od 24 sličice u sekundi, nekoliko sati više od 24 sata u danu. Postoji nešto čega nema u filmovima. Neki reziduum života u filmovima. U njemu, kao u nepodnošljivoj gustoći crne rupe, kao da je smještena stvarna biografija. U jednom intervjuu iz 1980. Godard će reći: “Iako pravljenje filmova čini dio života i reprezentira život, ja živim manje nego što pravim filmove”. Ali de Baecqueova biografija demantira Godarda. Tu su filmovi, Do posljednjeg daha, Živjeti svoj život, Prezir, Ludi Pierrot, Broj dva, Spašavaj se tko može, život, Strast, Zdravo Marija, Povijest(i) filma… ali tu je još nešto više. Tu je Anna Karina. Godardova glumica, Godardova ljubav, Godardova supruga. Zapravo, poredak bi trebao ići drugačije. To što je Anna Karina nastupala u Godardovim filmovima trebalo bi doći na kraju. Prolazeći kroz osam stotina stranica de Baecqueove biografije jurimo kroz Godardovu filmografiju i tražimo – Annu Karinu. Želimo znati, kao u nekoj sapunici, jesu li se viđali nakon one epizode zajedničkog televizijskog intervjua. Jesu li se sreli još koji put? Da li su im se životne linije ponovo negdje prekrižile? Ili su se nastavili izbjegavati. Anni Karini (1940.) sada je preko sedamdeset godina. Godard je još i mnogo stariji. Koliko im još vremena preostaje? Imaju li možda dogovoren posljednji susret, na kraju svijeta, na kraju vremena?

Ova neobična opaska sažima teškoće s kojima se morao suočiti sla... Godard : Biografija Antoine De Beacque Izdavač: Sandorf & Mizantrop Cijena: 23,46 eura "Ova biografija je potraga za okusom Godardove kave", piše u uvodu autor Antoine de Baecque. Ova neobična opaska sažima teškoće s kojima se morao suočiti slažući "arhivski puzzle" i pokušavajući uhvatiti "bez njega, uz pomoć drugih" protejski lik ... Godard : biografija / Antoine de Baecque ; s francuskoga preveli Marko Gregorić [et al.]..

kn 217,50 kn 290.00 redovna cijena. Dobavljivost: dobavljivo.

POVEZANE KNJIGE