Djevojka u dvorcu od pijeska

Djevojka u dvorcu od pijeska - Bohjalian, Chris | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bohjalian, Chris
DIMENZIJA
3,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Djevojka u dvorcu od pijeska.pdf
ISBN
8347849948957

OPIS

“Očaravajuća priča o moći ljubavi u nemogućim uvjetima.” – USA Today Putovanje jedne žene u daleku povijest njezine obitelji otkriva nam šokantnu priču koja nikad nije bila ispričana. Kada se god 1915. u Alepu iskrca mlada Amerikanka Elizabeth Endicott koja je, radi humanitarne misije, s ocem stigla brodom iz Bostona, ništa je ne može pripremiti na užase kojima će ubrzo svjedočiti. Naime, Alep je dolazišna točka za stotine tisuća armenskih žena i djece koji su protjerani iz svojih domova u Turskom carstvu da bi bili upućeni na mukotrpno putovanje pustinjom. Ondje Elizabeth upoznaje mladog armenskog inženjera koji je tako izgubio suprugu i malo dijete. Kad Armen napusti Alep da bi se pridružio britanskim trupama na Galipolju u borbi s turskom vojskom, šalje pisma Elizabeth i polako shvaća da, ukoliko ne uspije pronaći načina da joj se vrati, riskira da će je zauvijek izgubiti. Radnja se potom seli u današnji New York, gdje živi Laura Petrosjan, spisateljica koja nikad ozbiljno nije razmišljala o svojoj armenskoj baštini sve dok u novinskom članku o izložbi u jednom bostonskom muzeju ne osvane fotografija navodno njezine armenske bake. Laura tada kreće na putovanje u prošlost svoje obitelji, na kojem će otkriti priču o ljubavi, gubitku – i potresnu obiteljsku tajnu koja je bila zakopana stotinu godina…

Kada se god 1915. u Alepu iskrca mlada ... Autor: Chris Bohjalian Naslov: Djevojka u dvorcu od pijeska Prijevod: Marko Maras Izdanje: Znanje, 2015.

KNJIGA. U košaricu Njegovo ime u prijevodu znači Dvorac od gline u Dolini vila.

POVEZANE KNJIGE