Što sam rekao kćeri o ekonomiji

Što sam rekao kćeri o ekonomiji - Varufakis, Janis | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Varufakis, Janis
DIMENZIJA
3,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Što sam rekao kćeri o ekonomiji.pdf
ISBN
1363072787841

OPIS

Ova knjiga intimno je Varufakisovo obraćanje kćeri koja živi tisućama kilometara daleko i kojoj želi objasniti počela ekonomije. Onaj tko ne može jednostavnim jezikom protumačiti teške pojmove mladima, jednostavno ih ni sam dovoljno dobro ne razumije. To vrijedi i za crne rupe na rubu svemira, jednako kao i za crne rupe javnog duga i zagonetke u bankarskom poslovanju. Varufakis se u zamišljenom razgovoru s kćeri obraća tako što postavlja neobična, ali važna pitanja, a zatim na njih odgovara: Zašto su britanski kolonizatori napali Australiju, a Aboridžini nisu napali Englesku? • Kada je i kako rođena vlast profita? • Zašto bez duga nikada ne bi bila moguća pojava bogatstva? • Odakle potječe neprihvatljiva vlast banaka? • Što se krije iza ekonomskih kriza? • Postoji li nada da se čovječanstvo prestane ponašati kao bezumni virus, trujući organizam koji mu pruža gostoprimstvo? • Što je to novac i zašto mu je „potrebna“ demokracija?

Tugovalo se i u Kozari Putovima. "Još uvijek sam u potpunom šoku, toliko je toga što se mora prihvatiti", rekao je tada glazbenik za OK Magazin. Parker je sada podijelio fotografiju sa svojom kćeri Aurelijom i objasnio kako se pomirio s otpadanjem kose, a otkrio je da mu to nije bio lak proces.

Onaj tko ne može jednostavnim jezikom protumačiti teške pojmove mladima, jednostavno ih ni sam dovoljno dobro ne razumije. To vrijedi i za crne rupe na rubu svemira, jedna Što sam rekao kćeri o ekonomiji Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE