Stečajna mafija

Stečajna mafija - Petričić, Darko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petričić, Darko
DIMENZIJA
12,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Stečajna mafija.pdf
ISBN
7781121249310

OPIS

Publikacija je koncipirana kao zbornik izlaganja na okruglom stelu na temu: Kaznite stečajnu mafiju – štete i posljedice postupaka i predstečajnih nagdobi u Republici Hrvatskoj. U knjizi su objavljeni i drugi radovi o kriminalu u stečajnim postupcima. Čitatelj će iz knjige saznati odgovore na pitanja: Što je kriminal te kako on utječe na hrvatsku državu i društvo? Kako će se hrvatska država oporavljati od kriminala? Mogu li hrvatski građani vratiti povjerenje u vlast, Vladu i ministre? Knjiga sadrži radove izložene na okruglom stolu “Kaznite stečajnu mafiju – štete i posljedice stečajnih postupaka i predstečajnih nagodbi u Republici Hrvatskoj”, zaključke Okruglog stola te druge radove u kojima se opisuju kriminalne radnje u stečajnim postupcima koje autori smatraju nastavkom kriminala iz tranzicijskog procesa pretvorbe i privatizacije. Knjiga također obuhvaća komentar starog stečajnog zakona i novog prijedloga zakona. Današnje predstečajne nagodbe i postupci nisu nikakva rješenja, već je to jedan oblik kriminala! Svaki dan potrošen na ovakvu stečajnu praksu je izgubljen dan za Hrvatsku, našu djecu i budućnost svih nas. Projektanti Hrvatske, koji su pokrenuli pa zaustavili rat, i sada su na vlasti u Hrvatskoj. Oni su vlasnici banaka i svega ostaloga što vrijedi. INE i drugih tvrtki. Pliva nije nikud otišla. Ona je i dalje u našem vlasništvu. Ta kriminalna ekipa koja je pokrenula rat, osmislila je da kroz stečajne postupke dođe do vlasništva. U Hrvatskoj je 1990-te godine bilo 3.300 poduzeća. Ona su sačinjavala hrvatsko gospodarstvo. Njihova knjigovodstvena vrijednost na dan 31. 12. 1990. iznosila je 50 milijardi dolara. Sa stečajevima, pretvorbom, privatizacijom…, 1997. godine došli smo do vrijednosti kapitala, ali ne tih 3.300 poduzeća, nego manje – 2.700, na 10 milijardi maraka! Evidentno je da je hrvatska država izgubila oko 40 milijardi dolara.

Jako je puno onih koji na njima zarađuju. Puno zarađuju.

Tako USKOK otkriva da je drugookrivljena Aleksandra Mažić, bivša šefica referade suca ... STEČAJNA MAFIJA Apelacioni sud drži drugostepeno suđenje. Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da otvori drugostepeni glavni pretres i sam izvede ključne dokaze u postupku protiv optuženih poznatom kao "stečajna mafija" koji je pokrenut pre više od 12 godina.

POVEZANE KNJIGE