Moj put

Moj put - Žinić, Damir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Žinić, Damir
DIMENZIJA
5,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Moj put.pdf
ISBN
2847047316493

OPIS

“Rođen sam 1958. u Zagrebu, gdje i danas živim i radim kao informatičar. Godine 2009. dijagnosticiran mi je rak na debelom crijevu, koji je poslije metastazirao na jetra. Ova knjiga je svjedočanstvo o izliječenju od te opake bolesti. Opisuje pet godina borbe, fizičke i duhovne. Padove i podizanja. Izmjenu izgubljenih bitaka s pobjedama. Vlastitim tijelom i vlastitom psihom podnio sam mnoge metode liječenja. Uspješne, ali i neuspješne. Poslušno sam odrađivao terapije koje su mi drugi propisivali, no na kraju počeo sam slušati svoje tijelo i razum, te krenuo vlastitim putem. Nije bilo lako, ali ulog – vlastiti život – bio je prevelik da bih se predao. Tijekom tih pet godina iz temelja sam se promijenio. Promi­jenio sam poglede na život, prioritete i prehranu. Fizičke i psihičke aktivnosti, odmaranje i opuštanje. Odnos prema bolestima, medicini i farmaciji. Najvažnija i najdublja promjena dogodila se unutar mene samoga. “Moj put” sastoji se od dvaju dijelova. Konvencionalno i alternativno liječenje. Prvi dio, u bržem tempu, opisuje kako me je četiri godine liječila i što je postigla konvencionalna medicina. Zatim naglo skrećem s tog puta i mijenjam sve. Usporavam. Sâm odabirem kako i čime ću se liječiti. Kako dijagnosticirati. I na kraju kako se oporavljati od svega proživljenog.” – Damir Žinić Liječnici liječe ljude. Zašto se onda tako često čuje: “Mi vam više ne možemo pomoći!”? Naša i više nego suvremena medicinska znanost nema se snage uhvatiti u koštac s navalom bolesti. Nadam se da će uskoro shvatiti da rade nešto krivo, da će početi tražiti uzroke, te ih i liječiti, a da neće više liječiti simptome (zato se često ovakva medicina i naziva simptomatska). Sve dok se oboljeli ne počne samostalno brinuti za sebe, neće se dogoditi preokret. To je na svom primjeru pokazao Damir Žinić, humanist. Treba čestitati autoru što je smogao snage i hrabrosti i prenijeti svoje iskustvo čitateljima. Jer to se ne dešava tako često.

Posebno mi je važno istaknuti da na mome putu nikada nisam bila sama, a moje životno putovanje započelo je prije mnogo godina uz veliku ljubav, bezrezervnu potporu i ohrabrivanje od strane moje obitelji, prijatelja i kolega. ... MOJ PUT.

Devojče iz Poreča predmet rasprava tamošnjih meštana i dan danas FOTO. nedelja, 21.02.2021.

POVEZANE KNJIGE