Žene i pravo

Žene i pravo - Radačić, Ivana (ur.) | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radačić, Ivana (ur.)
DIMENZIJA
7,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Žene i pravo.pdf
ISBN
2734758879989

OPIS

Knjiga se bavi analizom ženskih prava te međunarodnih i domaćih instrumenata njihove zaštite. Izložene su teorije ravnopravnosti uopće, ženska ljudska prava, feminističke kritike koncepta ljudskih prava, te problematika u vezi s pitanjem univerzalnosti tj. kulturološke specifičnosti ženskih prava, te problematika u vezi s pitanjem univerzalnosti tj. kulturološke specifičnosti ženskih prava i ljudskih prava općenito. Identificiraju se glavna područja diskriminacije žena koja zahtijevaju posebnu pravnu zaštitu kao ženska ljudska prava, te se kritički analiziraju postojeći domaći i međunarodni isntrumenti zaštite ljudskih prava ćena. Izbor tekstova pruža pravo bogatstvo feminističke pravne teorije.

godine žene ostvaruju pravo na starosnu mirovinu prema povoljnijim uvjetima, s nižom starosnom dobi. Uvjeti za starosnu mirovinu za žene: Pravo na punu starosnu mirovinu možete ostvariti i ako ste mlađi od 65 godina ako imate zanimanje s beneficiranim radnim stažem.Na takvu povlasticu pravo imaju osobe zaposlene na teškim i za zdravlje opasnim radnim mjestima (npr.

U 2020. žene mogu u prijevremenu mirovnu s navršenih 57 i pol godina, a svake iduće godine granica se pomiče za tri mjeseca da bi se izjednačila s redovnim uvjetima 2030.

POVEZANE KNJIGE