Loša znanost

Loša znanost - Goldacre, Ben | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goldacre, Ben
DIMENZIJA
11,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Loša znanost.pdf
ISBN
6834379123591

OPIS

Knjiga godine po izboru TIMESA, INDEPENDENTA, OBSERVERA Ben Goldacre je liječnik, ali i vraški dobar pisac, duhovit i prepun ironije i sarkazma, tako da i ne začuđuje što su mnogi bijesni zbog njegovih tekstova. D. Sinovčić, Nacional Skandali s brisovima bakterije MRSA ili medijska obmana u vezi s MPR-om (cjepivom protiv ospica, zaušnjaka i rubeole), o kojima taj autor tako gorljivo piše u ‘Lošoj znanosti’, tek su neki od dokaza da živimo u svijetu u kojem doista nije nikada kao do sada postojalo toliko rješenja za liječenje bolesti, ali ni toliko znanstvenih besmislica, loše znanosti i obmana u cilju profita. D. Grenac, T-Portal Umrijet ćete od smijeha, a zatim ćete odbaciti sve one skupe zdrave namirnice u kantu za smeće. Zbog puke surovosti, radosnog napada koji razara iluzije, usmjerenog na uvjerenja modernih srednjih staleža koji sebi povlađuju na osnovi nikakva znanja, Loša je znanost nenadmašna. Observer, Knjiga godine Udarajući oko sebe, pjeneći se od posve opravdana gnjeva, Goldacre udara po šarlatanima i kenjatorima koji zlorabe znanost. The Times, Knjiga godine Od stručnjaka s dopisnim doktoratom do razotkrivanja homeopatskih mitova, Goldacre vam pokazuje kako i bez znanstvene diplome možete sami otkriti „lošu znanost”. Independent, Knjiga godine

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Taj 36-godišnji britanski liječnik i znanstveni novinar 2003. godine počeo je za Guardian pisati kolumnu intrigantna naslova "Bad Science" (Loša znanost) u kojoj se nesmiljeno obračunavao s alternativcima u medicini, znanstvenim šarlatanima, pseudoznanstvenicima ... Loša znanost, Ben Goldacre, pseudoznanost,higijena - čuvanje zdravlja,znanstvene pogreške Znanost Autor:Sergej Županić 14.

POVEZANE KNJIGE