Muškarci i žene – poznajemo li se uopće

Muškarci i žene – poznajemo li se uopće - Miljković, Dubravka | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miljković, Dubravka
DIMENZIJA
6,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Muškarci i žene – poznajemo li se uopće.pdf
ISBN
5322396528966

OPIS

Jesu li vicevi o plavušama istiniti? Treba li bježati od stroge šefice? Jesu li žene ženama loše prijateljice? O čemu pričaju muškarci, a o čemu žene? Tko je zapravo suosjećajniji i tko je doista spremniji pomoći? Koliko je u našem svakodnevnom shvaćanju rodva predrasuda i stereotipa, a koliko činjenica? Dubravka Miljković i Majda Rijavec u svom novom interaktivnom priručniku obrađuju razlike između žena i muškaraca sa strogo znanstvenog stajališta – kako bi obradile ovu temu koristile su relevantne znanstvene izvore i metaanalize, koje uspoređuju i objedinjuju rezultate desetaka pa i stotina istraživanja o muško-ženskim razlikama i sličnostima. Prijateljstvo, ljubavni stil, roditeljstvo, starenje – sve su to područja u kojima žene i muškarci reagiraju na različite načine. Knjiga daje i odgovore – kako se osloboditi predrasuda i stereotipa i kako premostiti rodni jaz. Priručnik donosi 13 upitnika na temelju kojih ćete ustanoviti koliko ste emocionalno inteligentni, ekstravertirani, kako se suočavate sa stresom, kako komunicirate ili koji su vaši profesionalni interesi, dok u komentarima rezultata saznajemo kako reagiraju žene, a kako muškarci i zašto nastaju razlike u ponašanju. Kako kažu, autorice nisu odoljele da ne dodaju viceve na račun žena i muškaraca, citate, anegdote i zanimljivosti iz života poznatih – pa i njih samih – te savjete za svakodnevni život koji će nam pomoći da bolje razumijemo i druge i sebe.

Ali prijateljice su me općenito podupirale. Muškarci to mogu raditi - Larry King, Michael Douglas, predsjednik Trump - zašto ne mogu i žene? Brinu li se o zdravlju više muškarci ili žene? Tko ide liječniku samovoljno, a koga treba nagovarati? O čemu muškarci nikako ne vole razgovarati i, pitanje svih pitanja, što uopće čini pravog muškarca? Odgovore smo doznali u našem istraživanju Muškarci rjeđe od žena pate od depresije i anksioznosti; žene doživljavaju više negativnih emocija, ali i više pozitivnih pa su češće nesretnije, ali i sretnije.

Knjiga daje i odgovore - kako se osloboditi predrasuda i stereotipa i kako premostiti rodni jaz. Knjigu "Muškarci i žene: Poznajemo li se uopće" Majde Rijavec,Dubravke Miljković u izdanju Profila možete online naručiti putem Knjižare Ljevak [email protected] +385 (0)1 4883 544 MUŠKARCI I ŽENE - POZNAJEMO LI SE UOPĆE. 79,00 kn 71,10 kn dostupno.

POVEZANE KNJIGE