Narcistični poremećaj ličnosti

Narcistični poremećaj ličnosti - Marčinko, Darko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marčinko, Darko
DIMENZIJA
10,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Narcistični poremećaj ličnosti.pdf
ISBN
5498759132224

OPIS

NARCISTIČNI POREMEĆAJ LIČNOSTI I NJEGOVA DIJAGNOSTIČKA OPRAVDANOST Doprinos međunarodnoj raspravi Narcizam je najviše zastupljen i obrađen psihoanalitičkim pristupom. Stoga su autori priručnika, psihoanalitički orijentirani psihoterapeuti, obradili narcizam nudeći teorijske osnove utemeljene na egzaktnim istraživanjima, kliničkim zapažanjima, konkretnim kliničkim primjerima normalnog i patološkog narcizma. Kroz sedam poglavlja tako se govori o mnogim aspektima (patološkog) narcizma, dajući primjere iz prakse. Posebna je vrijednost knjige to što je sedam autora, različitih stilova pisanja i teorijskih i praktičnih koncepata, usklađeno golemim i vidljivim uredničkim naporom, tako da se knjiga čita kao cjelina. To je i njezina najveća odlika, kojom prelazi okvire „običnog“ priručnika. Knjiga se može preporučiti specijalistima i specijalizantima psihijatrije i kliničke psihologije te psihoterapeutima (ne samo psihoanalitičkog usmjerenja). Valja očekivati da će ona postati trajnim štivom u hrvatskoj psihijatrijskoj i psihoterapijskoj publicistici te da će doživjeti nova izdanja. -Recenzija prof. dr. sc. Dražena Begića

Prvi se zove izbjegavajući, a očituje se u tome da se osoba povlači iz socijalnih odnosa, osjeća se manjkavo, jako je osjetljiva na negativne kritike, vrlo je ... NARCISTIČKI POREMEĆAJ LIČNOSTI (NPL): Emotivna veza s njima je destruktivna i osuđena na propast SVE NARCISOVE ŽRTVE PROLAZE KROZ TRI FAZE. 04/12/2019.

Kao što smo pisali u prethodnih brojevima Narcistički poremećaj ličnosti uopšte nije bezazlen. Radi se o trajnom poremećaju i postoje vrlo male mogućnosti da se takva osoba izliječi. 3.2.

POVEZANE KNJIGE