Mjesečeve sjene

Mjesečeve sjene - Bašić, Zdenko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bašić, Zdenko
DIMENZIJA
3,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Mjesečeve sjene.pdf
ISBN
3011222784161

OPIS

O vješticama i pričama noćnih sati, sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog kraja Vjetar sa sjeverozapada ponovno je progovorio. Ovaj puta o mjestima na koja Mjesečeva svjetlost noću ne dopire, koja istodobno bude nostalgiju i strahopoštovanje i na kojima glavnu riječ vode vještice, copernice, vragovi, mure, jankići, nevidinčići, baukači i druga bića tame. Zdenka Bašića vjetar je podsjetio na sve takve priče koje je čuo od svojih baka i maestralnim je ilustracijama još jednom oživio obiteljsku usmenu predaju vezanu za sjeverozapadni dio Medvednice i Samoborski kraj. Nakon Sjeverozopadnog vjetra, ovaj priznati domaći umjetnik predstavlja svoj novi umjetnički i autorski projekt u formi knjige u kojoj potpisuje tekstove, ilustracije i opremu. „Poput jurjevskog vrtlara na oživjelim će obezglavljenim stranicama utraviti čudesnu gormiku koja će procvjetati žuto-ljubičastim cvjetovima i otključati vilinska vrata za prolaz u svijet u kojem nitko ne uzima što mu nije dato. U kojem hitnuta jabuka tjera strvinare, zakopano blago pronalazi djelitelja, prlitava žerava razgoni kletvu, zavitlano rublje uzjahuje dan, peludni oblak pomlađuje duh. I najzad uspostaviti blagoslovljen poredak i vilinskoj, četvrtoj dobi tišine.“ Lidija Bajuk

2. ... Mjesečeve sjene - Vjetar sa sjeverozapada ponovno je progovorio.

... Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Mjesečeve sjene autora Bašić, Zdenko. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Mjesečeve sjene : O vješticama i pričama noćnih sati, sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog kraja Pročitajte opis za emisiju na Radio Sljeme - Mjesečeve sjene.

POVEZANE KNJIGE