O nebu i o zemlji

O nebu i o zemlji - Bergoglio, Jorge Mario | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bergoglio, Jorge Mario
DIMENZIJA
8,54 MB
NAZIV DATOTEKE
O nebu i o zemlji.pdf
ISBN
4972154930202

OPIS

Knjiga O nebu i o zemlji, objavljena uArgentini 2010. godine, nastala je kao rezultat niza učenih, mudrih i otvorenih razgovora između dvojice vjerskih učitelja i višegodišnjih prijatelja. U njima kardinal Bergoglio, od 13. ožujka 2013. papa Franjo, i rabin Skorka u atmosferi iznimnog međusobnog razumijevanja i poštovanja iznose svoja stajališta o najrazličitijim teološkim i svjetovnim pitanjima. Bog, vjera, globalizacija, fundamentalizam, Holokaust, ateizam, pobačaj, homoseksualnost, eutanazija – samo su neke od tema o kojima u ovoj knjizi raspravljaju novi poglavar Katoličke crkve i ugledni argentinski rabin. Papa vrlo otvoreno progovara i o mnogim intimnim stvarima: o tome kako je kao mlad bogoslov ‘izgubio glavu’ za ljepoticom koju je upoznao na stričevoj svadbi, kako više od 50 godina čini ‘grijeh protiv građanske dužnosti’ ne izlazeći na parlamentarne izbore u Argentini, kako su ga političari, dok je bio biskup, pokušali potkupiti velikim novcem… te o brojnim drugim zanimljivostima iz privatnog života.

K njiga O nebu i o zemlji, objavljena u Argentini 2010. godine.Nastala je kao rezultat niza učenih, mudrih i otvorenih razgovora između dvojice vjerskih učitelja i višegodišnjih prijatelja.

Ona vodi i usmjerava čovjekovo djelovanje. S aspekta želje, čovjek se nalazi između materijalnog i duhovnog, ali čovjek ne pripada ni nebu ni ... Korak smo do toga da rečemo 'doviđenja čardaci ni na nebu ni na zemlji', ali i da pošaljemo jasnu poruku kako postoje gradonačelnici koje ne možete zamoliti da Vam zgrada ide do zvijezda jer dužnost gradonačelnika je častan posao! Iako su ga jedno vrijeme obnašali ne baš časni...", napisao je Mato Franković uz priloženi dokument ... U mudrosti ..kako na nebu tako i na zemlji" mislim da je jako bitan sam početak rečenice poznate nam molitve „Budi volja tvoja, kako na zemlji tako i na nebu" … Pjesma koja potiče razmišljanje… Sviđa mi se.

POVEZANE KNJIGE