Stoljeće mudrosti

Stoljeće mudrosti - Stoessinger, Caroline | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stoessinger, Caroline
DIMENZIJA
10,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Stoljeće mudrosti.pdf
ISBN
3620209598131

OPIS

Pouke iz života Alice Herz-Sommer, najstarije živuće osobe koja je preživjela holokaust Sa108 godina Alice Herz-Sommer najstarija je živuća osoba koja je preživjela holokaust. Ova koncertna pijanistica još je uvijek samostalna i vježba po tri sata na dan te nadahnjuje znane i neznane da sačuvaju nadu u svojim srcima. U svom dugom životu vidjela je sve: preživjela je zatočeništvo u koncentracijskom logoru Theresienstadt, bila je na suđenju Adolfu Eichmannu, a tijekom života je imala sreće upoznati neka od najvećih imena 20. stoljeća kao što su Franz Kafka, Gustav Mahler, Leonard Bernstein i Rainer Maria Rilke. No, usprkos svim teškoćama s kojima se susretala u životu, kao što su boravak u logoru, smrt majke, supruga i prijatelja koje su smaknuli nacisti, te preuranjena smrt njezina jedinog sina, proživjela je život bez gorčine. Smatra da je u tome uspjela jer u svakom čovjeku, pa čak i u neprijatelju, vidi ono ljudsko, a u svakoj situaciji traži ono dobro. A za glazbu kaže da je bila slamka koja joj je omogućila spas. „Stoljeće mudrosti nadahnjujuća je priča o ženi koja je svojom odlučnošću da se u životu usmjeri isključivo na dobro uspjela preživjeti neke od najcrnjih razdoblja ljudske povijesti. Vaclav Havel

Vaclav Havel Caroline Stoessinger: Stoljeće mudrosti. Biografska proza o Alice Herz-Sommer, najstarijoj živućoj osobi koja je preživjela holokaust.

zajednica. Do danas je pronađeno 68., pisama koja su vidljivo svjedočanstvo njezine profinjene nutrine, a ... Stoljeće života u zrnu soli, Korcula.

POVEZANE KNJIGE