Mitovi i legende

Mitovi i legende - Wilkinson, Philip | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilkinson, Philip
DIMENZIJA
5,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Mitovi i legende.pdf
ISBN
4020045754512

OPIS

Knjiga Mitovi i legende oživljava velike svjetske mitove i legende živopisnim pripovijedanjem i maštovitim slikama.Donosi najvažnije priče svih kultura, koje se tisućama godina prenose s generacije na generaciju. Obuhvaća poznate priče iz antičke Grčke, neke od njih ključne su za nastanak izraza poput Ahilova peta, pa do manje poznatih, ali vrlo živopisnih afričkih mitova te onih iz Sjeverne i Južne Amerike. Na stranicama ove knjige prepričavaju se veliki mitovi i istražuju njihove ključne osobe te pritom objašnjavaju kulturna i religijska značenja, utjecaj i snaga priča, koju si imale u vrijeme nastanka kao i danas. Tematske duplerice istražuju globalno važne pojmove poput sudbine i sreće, podzemnog svijeta i bogova rata, a ilustracije obiteljskih stabala pokazuju kako bogovi i junaci imaju isprepletene sudbine. Ovaj pouzdani vodič kroz svjetsku mitsku baštinu proučava svaki aspekt mitologije – njezinu svrhu, moć i utjecaj na današnju kulturu te prikazuje podrijetlo mnogih modernih vjerovanja i običaja.

dio) 2 komentara 4 min čitanja; Naser Rizk mag. pharm.

Toliko je legendarno mitologijski da zapravo izmiče pažnji, prolazi ispod radara i gotovo se nigdje ne spominje kao nešto važno. Donosi najvažnije priče svih kultura, koje se tisućama godina prenose s generacije na generaciju. Obuhvaća poznate priče iz antičke Grčke, neke od njih ključne su za nastanak izraza poput Ahilova peta, pa do manje poznatih, ali vrlo živopisnih afričkih mi Najljepši hrvatski mitovi i legende.

POVEZANE KNJIGE