Čarobnjak iz Oza

Čarobnjak iz Oza - Gurney, Stella ( prepričala ) | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gurney, Stella ( prepričala )
DIMENZIJA
4,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Čarobnjak iz Oza.pdf
ISBN
7307009070977

OPIS

Djevojčica Dorothy živi kućici u preriji u Kanzasu sa stricom i strinom. Najbolji joj je prijatelj psić Toto. Jednoga je dana snažan tornado zajedno s kućom odnese na nepoznato, prekrasno mjesto puno zelenila i cvijeća. Ondje dozna kako je njezina kuća upravo ubila Zlu Vješticu od Istoka i tako oslobodila narod Žvakača. Dobra Vještica od Sjevera joj je iz zahvalnosti poklonila srebrne cipele. Međutim nitko ne zna kako da se ona vrati kući, ali znaju tko bi mogao znati – veliki čarobnjak Oz koji živi u Smaragdnom gradu. Kako doći do njega? Tako da slijedi put popločan žutim opekama. Na tom se putu Dorothy i Totu pridružuju slamnato Strašilo koje silno želi imati mozak, Limeni Drvosječa koji želi imati srce kako bi mogao voljeti i Lav koji želi biti hrabar. Kad su nakon mnogo dana i dogodovština došli u Smaragdni grad i upoznali čarobnjaka Oza, on im je obećao ispuniti želje ako ubiju Zlu Vješticu od Zapada. Nakon niza opasnosti u kojima je malo društvo pomagalo jedno drugima i uspjelo obaviti zadatak, vratili su se čarobnjaku. Ali čarobnjak nije bio ono što su oni mislili, ali su shvatili kako svatko od njih već ima to što je želio – Strašilo uvijek izmisli riješenje problemu, Drvosječa zna voljeti, a Lav je izuzetno hrabar. Jedino se Dorothy još mora vratiti kući, a u tome će joj pomoći njezine srebrne cipele. Ova klasična bajka prekrasno je prepričana te zanimljivo ilustrirana kombinacijom ilustracija i fotografija. Izuzetno je zabavna, a njezina pouka o karakternim osobinama koje u svakome od nas leže učinile su ovu bajku izuzetno važnom. Ilustrator: Lorna Freytag

Mjesto radnje: Kanzas, Oz. Likovi: Dorothy, Limeni drvosječa, Strašilo.

With Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr. Dorothy Gale is swept away from a farm in Kansas to a magical land of Oz in a tornado and embarks on a quest with her new friends to see the Wizard who can help her return home to Kansas and help her friends as well. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators ... Vraća se omiljeni "Čarobnjak iz Oza" uz posebno obećanje vezano za likove i radnju Piše N.K.

POVEZANE KNJIGE