Ahilejeva pjesma

Ahilejeva pjesma - Miller, Madeline | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miller, Madeline
DIMENZIJA
7,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Ahilejeva pjesma.pdf
ISBN
4063551673134

OPIS

Opis Ahilejeva pjesma iznimno je originalna i inventivna vizija epa o Trojanskom ratu, ali i potresna ljubavna priča, pripovijest o sukobu ljudi sa sudbinom, o junaštvu i miru, besmrtnoj slavi i ljudskom srcu. Nesretni mladikraljević Patroklo prognan je u kraljevstvo Ftiju gdje je tek još jedan neželjeni dječak koji živi u sjeni kralja Peleja i njegova zlatnog sina Ahileja „Najbolji od svih Grka” sve je ono što Patroklo nije – snažan, lijep, sin božice – i, po svemu sudeći, njihovi se putovi nikad ne bi trebali sresti. Ipak, Ahilej uzima posramljenoga kraljevića pod svoju zaštitu i njih dvojica ubrzo postaju istinski prijatelji. Kako rastu i razvijaju se, učeći vještine ratovanja i liječenja, povezanost dvojice momaka postaje sve dublja unatoč neodobravanju Ahilejeve majke Tetide, okrutne morske nimfe koja prezire smrtnike. Kad stigne glas da je Helena Spartanska oteta, grčki muževi, vezani prisegom i krvlju, kreću u opsadu Troje. Zaveden obećanjem o svojoj junačkoj slavi, Ahilej kreće s njima, a rastrgan između ljubavi i straha, Patroklo ga slijedi, obojica i ne sluteći da će godine koje slijede staviti na kušnju sve što imaju i da će sudbina od njih zahtijevati strašnu žrtvu. O autoru:

Dostupnost je promjenjiva. Dodaj u košaricu.

U načelu ne pišem o knjigama koje nisam stigao pročitati, ali u ovom slučaju je vijest važnija od kritike, a aktualnost vijesti zacijelo će sama po sebi predstavljati dobru preporuku. Prošli tjedan je „Ahilejeva pjesma" američke autorice Madeline Miller dobila prestižnu i […] Lumen daruje: Ahilejeva pjesma - Madeline Miller (5 knjiga za 5 čitatelja); Dobitnica nagrade Orange za 2012.

POVEZANE KNJIGE