Giordano Bruno

Giordano Bruno - McIntyre, J. Lewis | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
McIntyre, J. Lewis
DIMENZIJA
6,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Giordano Bruno.pdf
ISBN
1403176633799

OPIS

Nijedan kraj u povijesti nije tragičniji kada se u obzir uzmu sve okolnosti. Prvo život beskrajne, stalne borbe, osuđen na dugogodišnje lutanje mnogim zemljama, nadilaženje predrasuda i istrošenih autoriteta, obznanjivanje i naglašavanje neodlučnim i nesklonim umovima sjajnog evanđelja koje ga je inspiriralo i s kojim je za kratko vrijeme namjeravao nadomjestiti staro; nekoć su mu se divili kraljevi i tražili ga najviši u zemlji; zatim su ga progonile glasine književnih čuvara; potom je osam godina proveo u tami i odvojen od svijeta, a za svoje oslobođenje trebao je izabrati ili stid ili smrt. Izabrao je plemenitiji kraj. Religijske sprdnje kojih se gnušao i huljenja pratili su ga do kraja – do lomače; a pogrebna lomača ovog mučenika za slobodu misli, za novo svjetlo znanosti, postala je prizor za vesele i bezbrižne posjetitelje rimskog jubileja, za sve osim jednog tužnog učenika prokletog i tvrdokornog heretika.

Il sito propone informazioni dettagliate sulla scuola, notizie sui corsi di studio, sui progetti, sui programmi didattici e sui laboratori. Per i docenti e le famiglie mette a disposizione diversi servizi fra i quali circolari e modulistica on-line SEDE CENTRALE: Viale Pontelungo 83 C.A.P.

Giordano Bruno; tikr. vardas Filippo, 1548 m.

POVEZANE KNJIGE