Zauzeto, Hrvat ; Sloboda lajanja

Zauzeto, Hrvat ; Sloboda lajanja - Mandić, Igor | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mandić, Igor
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Zauzeto, Hrvat ; Sloboda lajanja.pdf
ISBN
2235263261100

OPIS

Sloboda lajanja • Zauzeto, Hrvat!Zauzeto, Hrvat! Nakon što sam nepunu godinu dana – ali baš prve godine otkako su „Novosti, srpski tjednik, tehnički mogle izaći i doći na kioske – redovito, iz tjedna u tjedan (od decembra 2009. do novembra 2010.) „ispunjavao samonaslovljenu kolumnu „ZAUZETO/HRVAT!, prestrojio sam se u drugu/drukčiju medijsku formu, isključivo iz egzistencijalnih razloga. Svi članci, kolumne/feljtoni/polemičice (ili si.), objavljeni u „Novostima, ovdje su pretiskani doslovno i kronološkim redom, a samo zbog potrebe lakšega orijentiranja odijeljeni su tek formalno. Jer, ovo nije bilo koja i zbrdazdola spakirana zbirka kojekakvih tekstova, već je sva usredotočena na jedinstvenu problematiku, bitno je određena nacio-kulturalnim parametrima medija u kojemu je bila izlagana, a trudio sam se što je moguće više, da svaki povod podignem do razložne oblikovanosti, dakle da „esejiziram svakidašnje društveno-političke trivijalije (ma koliko da je takva „poučnost navodno neprikladna za trošnu novinsku formu)… Sloboda lajanja Svi članci u ovoj knjizi objavljivani su u novinama, u vremenu između 27. X. 1990. i 6. XI. 1993., i to najvećim dijelom (njih 24) u splitskoj „Slobodnoj Dalmaciji, u okviru moje tadašnje kolumne „Potkivanje jaja. Neke sam od ovih, ‘anomalnih’ tekstova objavio u drugim tiskovinama: jedan u „Hrvatskom listu (Osijek), četiri u tjedniku „Ljiljan (Sarajevo-Ljubljana), jedan u reviji „Metro i dva u „Vjesniku.

Mandićevi novinski tekstovi nastali u razdoblju sloma jednopartijskog sustava i formiranja demokracije - od 1990. do 1993.

siječnja u 18 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu, a tportal.hr svojim čitateljima daruje dva primjerka knjige Nova knjiga Igora Mandića intrigantna je već i zbog neobičnog grafičkog rješenja: sastoji se od dvije cjeline, a svaka od cjelina počinje sa ... Knjiga Igora Mandića 'Zauzeto, Hrvat / Sloboda lajanja', nakladnik Profil, ima dvije naslovne stranice i nijednu zadnju. Kada čitatelj dovrši jednu knjigu, okrene uvez za 180 stupnjeva i čita drugu.

POVEZANE KNJIGE