Paunaš

Paunaš - Bilopavlović, Tito | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bilopavlović, Tito
DIMENZIJA
7,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Paunaš.pdf
ISBN
7787738444386

OPIS

U zbirci “Paunaš” Tito Bilopavlović, veliki poznavatelj dječjega senzibiliteta, vodi čitatelje u svoje djetinjstvo. U poetičnim i iskrenim minijaturama autor oslikava vrijeme i prostor svoga odrastanja i uvodi male čitatelje u prošlost, a pritom ostvaruje mogućnost identifikacije, prepoznavanje onog vječnog od čega gradi svoj intenzivni opus. PISALI SU O KNJIZI: Tito Bilopavlović poznati je književnik, dobitnik nagrade „Grigor Vitez“ za zbirku pripovijedaka Paunaš, čiju su priču o ranjenom golubu djeca jako zavoljela potvrđujući na taj način slaganje s ocjenom književnih stručnjaka. (DUBRAVKA TEŽAK) Niz naslova iz zbirke zaslužuje antologijski status. (STJEPAN HRANJEC) Tito Bilopavlović pripada tzv. zlatnoj garnituri hrvatskih pisaca za djecu i mladež. Time se ne želi reći da su naši najbolji pisci savršeni i bez pogrešaka, nego da su iznjedrili i takva djela kojima se hrvatska književnost ponosi. Jedno od njih je i zbirka priča Paunaš. (BOŽIDAR PROSENJAK) PISAC O SEBI: Pokušavam dići ništavnu sudbinu na razinu simbola. (TITO BILOPAVLOVIĆ)

godine za roman Čitaj, gospodine balavče, te nagrade Josip i Ivan Kozarac za životno djelo. U zbirci "Paunaš" Tito Bilopavlović, veliki poznavatelj dječjega senzibiliteta, vodi čitatelje u svoje djetinjstvo. U poetičnim i iskrenim minijaturama autor oslikava vrijeme i prostor svoga odrastanja i uvodi male čitatelje u prošlost, a pritom ostvaruje mogućnost identifikacije, prepoznavanje onog vječnog od čega gradi svoj intenzivni opus. PAUNAŠ Vrsta djela: zbirka pripovijedaka.

Mjesto radnje: moguće je da je mjesto pišćev rodni kraj oko Nove Gradiške. Likovi: dječak Ivan i njegovi prijatelji Mokro, Gorda i Dorić, Ivanov otac. Recepti, sve o kuhanju i namirnicama, savjeti, igre s djecom, bojanke, vježbenice , roditeljstvo. Autor čitatelja vodi u svoje djetinjstvo, protkano lijepim trenutcima provedenim u igri, ali i ponekim tužnim kada se morao suočiti sa stvarnim životom. U zbirci "Paunaš" Tito Bilopavlović, veliki poznavatelj dječjega senzibiliteta, vodi čitatelje u svoje djetinjstvo.

POVEZANE KNJIGE