Knjiga o Silvani

Knjiga o Silvani - Marković, Dragan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marković, Dragan
DIMENZIJA
9,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga o Silvani.pdf
ISBN
7280519417492

OPIS

Zilha Barjaktarević, poznatija kao Silvana Armenulić, tokom kratkotrajne karijere uspela je da postane ne samo folk diva, već i prava pop ikona samoupravne Jugoslavije u kojoj su pre nje idoli narodabili regrutovani iz ešalona partizanskih heroja ili udarnika poput Alije Sirotanovića.Bila je jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije. Vlasnica brojnih hitova, zvezda radija i malih ekrana, vlasnica na desetina „zlatnih“ i „srebrnih“ ploča – titula koje su tada pripadale onima koji su prodavali svoje diskografske produkte u ogromnim tiražima. Silvanina karijera sadržala je sve elemente vezane za tadašnje rok zvezde. U modi su bile frizure „a la Silvana“, kao i modni detalji po kojima je poznata ova pevačica. Dodirni elementi karijere Silvane i tadašnjih rok zvezda poklopili su se i u onom tragičnom delu – preranoj smrti, tako tipičnoj za ikone najpopularnijeg svetskog muzičkog žanra, pretočeno u onu otrcanu izreku „Živi brzo, umri mlad i budi lep leš“. Ova knjiga je proizvod večite popularnosti Silvaninih pesama, ali i radoznalosti vezane za karijeru, privatan život, kao i tragičan kraj pevačice koja nije od dobojske gornje mahale napravila Nešvil, ali je uspela da se smesti u red velikana naše samoupravne prošlosti…U evergrin. Napomena: srpski jezik, latninica

Ova knjiga je proizvod večite popularnosti Silvaninih pesama, ali i radoznalosti vezane za karijeru, privatan život, kao i tragičan kraj pevačice koja nije od dobojske gornje mahale napravila Nešvil, ali je uspela da se smesti u red velikana naše samoupravne prošlosti...U evergrin. ... Dragan Marković: Knjiga o Silvani - priča o nezaboravnoj pjevačici Možemo se igrati riječima i metaforama i prozivati je jugoslavenskom Merlinkom.

U izjavama za medije rekao je da poseduje kolekciju svih Silvaninih izdanja, od ploča, preko kaseta, do kompakt ... Veoma lepo napisana knjiga tu su i mnoge boemske anegdote koje mame paznju svih citalaca svima preporucujem da procitaju ovo. Artikli na akciji.

POVEZANE KNJIGE