Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj

Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj - Labus, Alan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Labus, Alan
DIMENZIJA
5,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Politika i novine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.pdf
ISBN
7451450240604

OPIS

Knjiga je nastala većim dijelom na osnovi doktorske disertacije Politika i novine: Saveznici i tisak NDH od Staljingradske bitke do pada Berlina, što ju je autor obranio na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Time je zaokružio svoje istraživačke napore započete temom magistarskog rada Tisak NDH o svjetskim ratnim zbivanjima 1941. – 1945., a nastavljene s nekoliko izvornih znanstvenih radova objavljenih u Časopisu za suvremenu povijest, Radovima Zavoda za hrvatsku povijest i Zborniku Visoke škole za poslovanje i upravljanje, s pravom javnosti Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića. U tematskom smislu riječ je o obradi ratne i političke promidžbe ustaških vlasti kao i načina upravljanja i kontrole medija u NDH, posebice dnevnih i periodičnih novinskih izdanja. Posebno je zanimljiva autorova analiza pisanja tiska NDH o Saveznicima od Staljngradske do pada Berlian 1942.–1945.

Točka 4. Ministarstvo unutarnjih poslova izdati će naredbe potrebne za provedbu i nadopunu ove zakonske odredbe.

Izvoz u RefWorks; Izvoz u EndNoteWeb; Izvoz u EndNote; Izvoz u MARC; Izvoz u MARCXML; Izvoz u RDF; Izvoz u BibTeX; Izvoz u RIS ... Nezavisnoj Državi Hrvatskoj": iznosilo se da je posrijedi naprosto bilo ime pod kojim se odvijala njemačka i talijanska okupacija dijela Jugoslavije. Noviji autori, pak, nalaze da je NDH 1941.

POVEZANE KNJIGE