Put do Indije

Put do Indije - Morgan Forster, Edward | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morgan Forster, Edward
DIMENZIJA
3,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Put do Indije.pdf
ISBN
6451056600017

OPIS

Ovaj roman pripada duhovnom sklopu bečke moderne, kako po temi (sukob mladića s konvencijama roditeljskog doma i javnih ustanova) tako i po raznolikosti stilskih sredstava, koja spajaju analitičko-intelektualnu prozu s lirikom impresionističkog izraza.Roman Put do Indije, objavljen 1924-godine, kritika smatra Forsterovim remek-djelom.Nastao je na temelju dvaju književnikovih putovanja u Indiju, a u njemu se prikazuje kompleksna situacija međuljudskih odnosa u Indiji pod britanskom vlašću. Riječ je ujedno i o Forsterovu posljednjem romanu, jer je slavni engleski književnik do kraja života pisao samo kritike, eseje i kratke priče. Popularnosti romana pridonijela je i izvrsna filmska adaptacija iz 1984. godine u režiji Davida Leana, u kojoj naslovne uloge tumače Judy Davis, Alec Guinness, Victor Banerjee, Peggy Ashcroft i James Fox.

Nastao je na temelju dvaju književnikovih putovanja u Indiju, a u njemu se prikazuje kompleksna situacija međuljudskih odnosa u Indiji pod britanskom vlašću. Roman Put do Indije, objavljen 1924. godine, kritika smatra Forsterovim remek-djelom.

1524) je portugalski moreplovac poznat po tome što je otkrio pomorski put od Evrope do Indije.Sa svoja tri putovanja u Indiju, i 1502-1503 i 1524, potaknuo je trgovinu Evrope i zapadne Azije, te učvrstio kolonijalnu moć Portugalske u Indiji. Svoje glavno djelo "Put do Indije" (1924.) je napisao nakon dva putovanja na tamošnji potkontinent. U tom romanu prikazuje sraz britanskih kolonizatora s autentičnom indijskom sredinom.

POVEZANE KNJIGE