Oživite povijest Vikinzi

Oživite povijest Vikinzi - Macdonald, Fiona | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Macdonald, Fiona
DIMENZIJA
12,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Oživite povijest Vikinzi.pdf
ISBN
4918037484784

OPIS

Odjenite se, jedite, pišite i igrajte se baš kao VikinziIzradite vikinšku kacigu. Pijuckajte slatko piće od jebuke. Obojite tkaninu na vikinški način. Sve knjige iz naklade OŽIVITE POVIJEST udružuju poučan tekst s izvrsnim praktičnim zadacima. Svaka knjiga iz ove biblioteke predstavlja mladim čitateljima jedno izuzetno zanimljivo povijesno razdoblje, upoznajući ih s tadašnjom hranom i pićem, odijevanjem, nastambama, vjerovanjima i svečanostima, obiteljskim životom i uređenjem društva. Napisali su ih priznati stručnjaci iz određenih područja. Savršene su za zadatke koji se rade kod kuće! U okvirima ‘JESTE LI ZNALI?’ navode se izazovne zanimljivosti. Slijedeći korak po korak, zadaci su popraćeni jednostavnim uputama i fotografijama.

Zakoračite u svijet drevnih Egipćana i naučite kako su živjeli, kako se odijevali, jeli i pili. Okitite se vlastitom ogrlicom od perli, izazovite prijatelja da s vama zaigra drevnu igru senet, napravite papir od papirusa, naučite ... Svi znaju da su Vikinzi (točnije Nordijci) voljeli ispijati velike količine piva i medovine, ali tko bi pomislio da su uživali u vinu? Nedavno provedeno znanstveno ispitivanje koštica grožđa s… (objašnjava) nacionalnu povijest - ispravno koristi povijesno nazivlje u opisivanju prošlih događaja - uspješno razvija vještine usmenog, pisanog i ilustrativnog priopćavanja povijesnih informacija - izrazito samostalno i temeljito povezuje povijesne sadržaje sa sadržajima drugih nastavnih ... Vikinzi : odjenite se, jedite, pišite i igrajte se baš kao Vikinzi Tekstualna građa, tiskana .

Sadržavaju primjere iz prakse, ideje za nastavu, učeničke radove te druge korisne materijale koji se mogu iskoristiti u nastavi i za usavršavanje nastavnika. Vikinzi su koristili vrlo žive boje, kako u tekstilu, tako i u arhitekturi, te rezbarijama svih vrsta u svim materijalima. Tekstil je bojan pomoću biljnih boja, kamen i drvo različitim prirodnim pigmentima, a boja kod metala dobijala se upotrebom različitih metala. Misliš da znaš sve glavne gradove Europskih država? Super, pokaži sam sebi da možeš na sve točno odgovoriti.

POVEZANE KNJIGE