Never more

Never more - Marinković, Ranko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marinković, Ranko
DIMENZIJA
5,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Never more.pdf
ISBN
6872269699831

OPIS

Da su romani Kiklop i Never more srodni, to je vidljivo na prvi pogled. Komparativna raščlamba već daje naslutiti da su po mnogočemu i vrlo bliski. Bliskost, pa i srodnost tih dvaju romana prizlazi iz njihove estetičke koncepcije.Oni su primjer specifičnoga marinkovićevskoga grotesknog realizma. Iako vrijeme njihova događanja nije eksplicitno naznačeno, ono je prepoznatljivo: Never more zbiva se ubrzo, ili čak neposredno nakon Kiklopa, ali ne kao njegov nastavak nego kao samostalno djelo. Možemo zamisliti da su Melkior u Kiklopu i Mateo/Bartol u Never more donekle ista osoba, što je negdje u kritici već i natuknuto, možemo pristati i na to da obje osobe nose neke zajedničke autobiografske osobine. Možda i jest tako, ali ako i nije, ta se dva romana toliko naslanjaju jedan na drugi da ih opravdano možemo smatrati duologijom.

Komparativna raščlamba već daje naslutiti da su po mnogočemu i vrlo bliski. Bliskost, pa i srodnost tih dvaju romana prizlazi iz njihove estetičke koncepcije.

The lover, often identified as a student, is lamenting the loss of his love, Lenore. While I nodded, nearly napping, suddenly there came a tapping, As of some one gently rapping, rapping at my chamber door. "'Tis some visitor," I muttered, "tapping at my chamber door— Only this and nothing more." Ah, distinctly I remember it was in ... last one and the bestlyrics in english:Irresponsibly ruthless words fill this town but,Never more, will a painful voice flow byThose days we spent casually a... Nevermore is a rune-inscribed raven staff.

POVEZANE KNJIGE