Priče iz davnine

Priče iz davnine - Brlić Mažuranić, Ivana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brlić Mažuranić, Ivana
DIMENZIJA
11,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz davnine.pdf
ISBN
6099970811660

OPIS

Prvo je Šegrtom Hlapićem osvojila domovinu, a onda Pričama iz davnine i svijet. U tome su joj pomagali i slikari, jer je Ivani bilo silno važno da joj likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih dviju slavnih knjiga. No, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon sto godina zaborava i sto godina prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige.

godine) pa sve do esperanta i kineskoga. Zbirka je nastala iz nekoliko poticaja: prvi je od njih Ivanino proučavanje i zanimanje za slavensku mitologiju i folklor. Priče iz davnine.

Zbirka je objavljena 1916. u izdanju Matice hrvatske , a drugo izdanje doživljava 1926. Ivana Brlić Mažuranić: Priče iz davnine Tako pjevajući šumom u sav glas iziđoše na jedno mjesto, sa kojega se vidjelo drugo br-do.

POVEZANE KNJIGE