Zdenko slovojed

Zdenko slovojed - Horvat-Vukelja, Zdenka | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horvat-Vukelja, Zdenka
DIMENZIJA
6,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Zdenko slovojed.pdf
ISBN
9865087613507

OPIS

Priča o Zdenku Slovojedu uči djecu o važnosti doručka prije no što krenu na nastavu. U protivnom ostaju bez snage i počinju se događati čudne stvari, baš kao što su se događale Zdenku. Naime, misleći kako je već odrastao, dječak zapostavljao je doručak. Opće je poznato da je to najvažniji obrok u danu i stoga ne valja preskakati ga. Zdenko je to činio sve dok učiteljica nije zapazila kako njegova slova nedostaju u pojedinim riječima. Shvatila je kako je došlo vrijeme da obavi s njegovom majkom razgovor, no on je i dalje nastavio to raditi dok bi pisao u bilježnicu za vrijeme sata. Roditelji su shvatili što se događa tek kada su odlučili da ga susjeda Lucija nadzire. Otkad ga je susjeda nadzirala, on je svakoga dana odlazio u školu punog želuca i nije mu se više pomutilo pred očima prilikom pisanja. Naime, s obzirom da nije ujutro jeo, nije više vidio što piše, pa su riječi u bilježnici bile neispravno napisane. Zato, djeca moraju imati na umu i zapamtiti kako je doručak jako važan za dobro funkcioniranje organizma.

Moramo se napuniti i u Šibenik po pobjedu 8. Željka Horvat-Vukelja: Hrabrica ili Zdenko Slovojed ili Slikopriče ili Leteći glasovir ili Petra uči plivati 9.

Jacob i Wilhelm Grimm: Bajke (izbor) 2. Zvonimir Balog: Male priče o velikim slovima.

POVEZANE KNJIGE