Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon

Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon - Sokolić, Ivan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sokolić, Ivan
DIMENZIJA
9,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon.pdf
ISBN
2649392019812

OPIS

82 fotografije grožđa 23 slike bolesti i štetnika na vinovoj lozi 130 slika vinograda, podruma i shema zemljopisnih karata vinorodnih područja U 2.000 natuknica objašnjeno je više od 4.000 pojmova iz međusobno ovisnih znanstvenih i stručno praktičnih disciplina s područja vinogradarstva i vinarstva i to ne samo iz ampelografije i enologije već i brojnih drugih područja: povijesnih, mitoloških, religijskih, zemljopisnih, bioloških i tehničkih do mjernih, jezičnih itd U sažetom obliku prikazan je razvojni put vinogradarstva i vinarstva u svijetu i u hrvatskim vinogradarskim podregijama, te utjecaj grožđa i vina i njihovih proizvoda na gospodarski, zdravstveni, društveni i uopće kulturni život pojedinca i naroda. Kratak životopis naših i stranih znanstvenika i stručnjaka za služnih za razvoj vinogradarske i vinarske znanosti i proizvodnih postupaka kod nas, odnosno onih koji su znanstveno i praktično pridonijeli ovoj djelatnosti u svijetu, dio su sadržaja koji će za čitatelja koji zna da su teme o kojima se u leksikonu ra spravlja neiscrpne, a da je naše znanje i vrijeme da ih spoznamo ograničeno. Uvez: tvrdi platneni s plastificiranim ovitkom, zlatotisak na koricama i hrptu.

praktiČno vinogradarstvo i podrumarstvo 80.00 kn. planinske biljke 120.00 kn.

U međuvremenu, u ediciji Život i delo naučnika, dvojezično - na srpskom i engleskom, Savez poljoprivrednih inženjera Jugoslavije objavio je 2000. godine knjigu, Život i delo Miroslava Milosavljevića. II Ivan Sokolić Veliki vinogradarsko vinarski leksikon Novi VInodolski, 2006 586 str.

POVEZANE KNJIGE