Pravi se da ovo nisi vidio

Pravi se da ovo nisi vidio - Šalković, Hrvoje | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković, Hrvoje
DIMENZIJA
4,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravi se da ovo nisi vidio.pdf
ISBN
6564768621668

OPIS

Dobitnik književne nagrade V.B.Z. – Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006.Nagrađeni roman ”Pravi se da ovo nisi vidio” Hrvoja Šalkovića (Zagreb, 1973.) mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideologijama i hedonističko-zapadnjačkim ritualima urbane svakodnevice u najširem smislu. Premda se u podnaslovu neobuzdano poziva na to, doktrini turističkih agencija ipak izrazito nenaklonjeno, zapravo antiturističko štivo za svoj cilj ima putovanje kao strategiju kojoj valja podčiniti svako stajanje na mjestu, dok život prolazi mimo nas. Domagoj Krugman, glavni lik romana, tipičan je luzer – on taksira bogate bezveznjake u Melbourneu (ili bilo kojem gradu na svijetu) i trati svoj život naoko ni prema čemu upravljen, pati od kroničnog socijalnog nepovjerenja i rutinske životne inercije. Sve dok u njegov život ne uleti Charlie, guba frajer koji ga vodi na putovanje Zapadom. Jedini orijentir koji imaju na tom putu jest bijeg od dosade i obračun s njom kada pokuša zagospodariti. Energizam ovog romana ceste, neobuzdani rock ritmovi, literarne i glazbene asocijacije, stav da život uglavnom nema smisla čekaš li ga da dođe, te uspjeli mudrosni podteksti mitologiziraju i hrabre čovjekove pokušaje da otkrije ono uspavano ja koje čuči u njemu dok ga nešto ne pokrene. Kilometri koji ostaju za njim, otvaraju mu one koje su ispred njega. Životna filozofija Šalkovićevih likova neosporno će privući čitatelje, kao i, uostalom, neosporni autorovi literarni dometi.

i dosad je objavio osam romana (Pala karta, Pravi se da ovo nisi vidio, Zec na mjesecu, Oko cucka pa na mala vrata, Kombinacija d.o.o., Nulti meridijan, Valcer protiv Eintrachta i Nova mis Cilea) i dve zbirke kratkih prica (com.panci com.obojci i Ne primamo vilenjake). Pravi se da ovo nisi vidio: Salkovic, Hrvoje: Amazon.sg: Books. Skip to main content.sg.

*FREE* shipping on qualifying offers. Dobitnik knjizevne nagrade V.B.Z.

POVEZANE KNJIGE