Disleksija – sto godina disleksije

Disleksija – sto godina disleksije - Miles, Elaine | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miles, Elaine
DIMENZIJA
10,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Disleksija – sto godina disleksije.pdf
ISBN
9777543103520

OPIS

Disleksija je tema u proučavanja u različitim zemljama sviejta i u različitim jezicima. Jedan od glavnih ciljeva bio je učiniti knjigu razumljivu običnom čitatelju. Ivzjestan stupanj stručnog izraza bio je neizbježan, ali su objašnjeni pojmovi za koje se držalo da bi nekim ljudima bili nepoznati. Nazvavši knjigu: Sto godina disleksije, naša namjera, i u prvom i u ovom prerađenom izdanju, bila je osvrnuti se na neke važnije promjene koje su se dogodile na području disleksije u tijeku proteklih 100 godina. U vremenu od 1990., kada se pojavilo prvo izdanje, došlo je ustvari do velikog napretka i u istraživanju i u praksi. Kao rezultat toga bilo je potrebno izvršiti opsežnu preradu. Ponovo smo razmotrili neke od naših ideja u prva tri poglavlja i znatno proširili ono što smo pisali o fonološkim problemima, očnim i očno-motoričkim problemima, istraživanju mozga, genetici, podtipovima i liječenju.

DISLEKSIJA I DISGRAFIJA Tijekom školovanja, mnoga djeca u određenim fazama griješe i pokazuju simptome koji su slični disleksiji, a zapravo nemaju disleksiju. Sto godina disleksije . Permalink: Fonološka disleksija: Najčešći tip disleksije i ovaj tip je sinonim za samu disleksiju.

Permalink: Fonološka disleksija: Najčešći tip disleksije i ovaj tip je sinonim za samu disleksiju. Uglavnom predstavlja razvojni oblik disleksije, ali u nekim slučajevima može biti i stečeni oblik disleksije nakon moždanog udara ili Alchajmerove bolesti. Naklada Slap Disleksija (grč.: δυσ-dys (slab, loš) + έξις-lexsis (jezik, riječi)) je poteškoća u učenju.

POVEZANE KNJIGE