Anam Cara: duhovna mudrost keltskog svijeta

Anam Cara: duhovna mudrost keltskog svijeta - O'Donohue, John | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
O'Donohue, John
DIMENZIJA
8,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Anam Cara: duhovna mudrost keltskog svijeta.pdf
ISBN
8291446478836

OPIS

U životu svakog čovjeka postoji potreba za anam carom – prijateljem duše. Keltsko shvaćanje prijateljstva pronašlo je svoje nadahnuće i vrhunac u plemenitom načelu anam cara. Anam je galska riječ za dušu; cara je riječ za prijatelja. Anam cara, dakle, znači prijatelj duše. Anam cara je bila osoba kojoj su se mogle otkriti skrivene intimnosti našega života. To prijateljstvo bilo je čin prepoznavanja i pripadanja. S anam carom je prijateljstvo nadilazilo sve konvencije i kategorije. Iako se ljudsko tijelo rodi u jednom trenutku, ljudsko srce se nikada ne rodi sasvim. Rađa se sa svakim iskustvom našega života. Dakle, tema ove lirsko-epske meditacije, svojevrsne pjesme u prozi, filozofskog umovanja i istraživanja pejzaža duše kroz prizmu keltske duhovnosti jest prijateljstvo – čovjeka s čovjekom, ali i prirodom odnosno svim onim kroz što se život izražava i potvrđuje. Središnja nit knjige jest ljubav ili Anam cara – prijatelj duše. Kako, kaže najdarovitiji irski pripovijedač, u životu svakog čovjeka postoji potreba za anam carom, prijateljem duše. Ljubav je jedino svjetlo koje uistinu može čitati tajni potpis osobnosti i duše druge osobe. Samo ljubav je pismena u izvornom svijetu; može dešifrirati ličnost i sudbinu.

Šifra: 8534. ANATOMIJA - OSNOVE GRAĐE TIJELA ČOVJEKA.

(internet trgovina mojaknjiga.hr) koja će ih koristiti isključivo u te svrhe i neće ih dostavljati trećima stranama, i to tako da se podaci koriste sve do odjave. ANAM CARA - DUHOVNA MUDROST KELTSKOG SVIJETA. John O'Donohue.

POVEZANE KNJIGE