Najveće kulture svijeta : Bizant

Najveće kulture svijeta : Bizant - Skliar, Ania | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skliar, Ania
DIMENZIJA
5,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Najveće kulture svijeta : Bizant.pdf
ISBN
4051980679770

OPIS

Je li Bizantsko Carstvo tek proširenje Rimskoga Carstva čija se moć proteže sve do Afrike? Za Charlesa Diehla Bizantsko Carstvo počinje onoga dana kada je Konstantin utemeljio Konstantinopol i od njega učinio drugi glavni grad Rimskoga Carstva, onoga drugog svibnja 330. Dvor mijenja sjedište, a zatim i uprava. Tako se nova metropola razvija na štetu stare. U 4. stoljeću još se mogu nametnuti rimske institucije. Pošto su se rimski carevi Dioklecijan (285. – 305.) i Maksimijan zahvalili na prijestolju, slijedi razdoblje nemira i borbi za vlast podijeljenu između Istoka i Zapada. Konstantin, sin nasljednika Augusta, koji su s Cezarima tvorili tetrarhiju koja je započela s Dioklecijanom, isključuje i na Istoku i na Zapadu jednog po jednog protivnika i sada je sam na čelu uzdrmanoga carstva. Godine 313. donosi edikt o toleranciji, tzv. Milanski edikt koji omogućuje kršćanima da se ponovno domognu svojih imanja i prava koja su im oteli te da u neograničenoj slobodi obnašaju svoj kult.

Prikaži sve Ania Skliar: Najveće kulture svijeta: Bizant (E4) Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Image001.jpgImage002.jpgImage003.jpgImage004.jpgImage005.jpgImage006.jpgImage007.jpgImage008.jpgImage009.jpgImage010.jpgImage011.jpgImage012.jpgImage013.jpgImage014 ... Najveće kulture svijeta kolekcija je osam knjiga koje govore o velikim svjetskim civilizacijama. Knjige su izvorno izdane u Njemačkoj pod nazivom Grosse Kulturen der Welt.Knjige su po prvi puta izdane u Hrvatskoj 2005.

Žanr: Publicistika - Politika - Popularna znanost - Povijest ... o Bizantu prati se razvoj društva, religije, arhitekture i umjetnosti, svih onih čimbenika važnih za sagledavanje kulture tog starog civilizacijskog žarišta.

POVEZANE KNJIGE