Imunologija šesto izdanje

Imunologija šesto izdanje - Andreis, Igor | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andreis, Igor
DIMENZIJA
8,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Imunologija šesto izdanje.pdf
ISBN
6780696046988

OPIS

U ovom izdanju udžbenika svako je poglavlje osuvremenjeno u skladu s napretkom imunološke znanosti. Zadržana su uvodna osnovna poglavlja gdje se čitatelja upoznaje s općom slikom i načelima, kako bi lakše razumio sljedeća poglavlja koja donose pojedinosti različitih imunoloških pojava. Slijedi opis osnovnih sastavnica imunološkog sustava i imunološke reakcije, zatim njezina opća slika, nadzor i glavni opći dijelovi. Nakon toga su opisane osnovne imunološke metode koje su nužne za razumijevanje 2. dijela udžbenika koji se bavi kliničkom imunologijom u kojoj su metode glavno oruđe proučavanja i spoznaje. Svako je poglavlje osuvremenjeno u skladu s napretkom imunološke znanosti, a dodano je poglavlje o citokinima i kemokinima, području imunologije koje se brzo razvija i koje zahvaća i u mnoga druga područja medicinske i biološke znanosti.

DATA STATUS. search drag_handle close close imunologija search Pedijatrijski odjel za reumatologiju i kliničku imunologiju. kbcsm.hr koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Poliklinika Drinković Imunologija - Imunolog Vam je potreban ako bolujete od bilo kakve imunološke bolesti ili autoimune bolesti. imunologija (imuno- + -logija), biomedicinska disciplina koja proučava pojave i uzroke imunosti i imunološkog odgovora.

lógos - riječ, govor, u prenesenom značenju znanost) je grana biomedicinskih znanosti koja proučava cjelokupnu otpornost organizma na djelovanje stranih tvari, tj. antigena.U pratičnom smislu, imunologija proučava sve oblike obrane domaćina od zaraze i štetne posljedice imunosnog odgovora za domaćina. Imunološki pregledi su usmjereni na ispitivanje odbrambenih sposobnosti organizma, kao i na dokazivanje različitih bolesti imunog sistema, kao što su alergijske i autoimune bolesti i intolerancija na hranu.

POVEZANE KNJIGE