Obojena kuća

Obojena kuća - Grisham, John | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grisham, John
DIMENZIJA
6,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Obojena kuća.pdf
ISBN
4456076000299

OPIS

Nakon deset uzastopnih nevjerojatno uspješnih pravnih trilera, od kojih je svaki dosegao prvo mjesto na listama najprodavanijih knjiga širom svijeta, John Grisham odlučio je svojim čitateljima ponuditi knjigu u kojoj nema ni jednog pravnika. Obojena kuća priča je o odrastanju sedmogodišnjeg Lukea Chandlera ljeta 1952. u seoskoj zabiti Arkansasa kada se sezonski radnici, Meksikanci i lokalni brđani, skupe na farmi Chandlerovih u vrijeme berbe pamuka. Duboko crpeći iz uspomena na vlastito djetinjstvo Grisham je napravio velik pomak odustajanjem od uobičajene recepture bestsellera. Njegova je proza još uvijek tipična, nepomućena, jasna, s fabulom u prvom planu, no izborom dječaka kao glavnog lika i ispripovijedana u prvom licu, Grisham je zadržao najbolje od svojih prijašnjih romana i svemu dodao novu iznenađujuću notu. Naravno, u priči ima i umorstava i ljubavi i tajni i strahova i uspjeha, zapravo ima svega osim pravnika.

lada je početkom 2014. godine uvela i vrlo rigorozne ... Bijela kuća navodno je izgrađena od kamena iz Virginije, a nakon požara obojena je u bijelo kako bi se sakrila čađa (otud joj i ime).

Njeno stanje, je li stara, oronula i derutna ili, pak, svježe obojena i obnovljena, govori nam o održavanju objekta, a samim time i o korisnicima tih građevina. Branka Bakšić Mitić upozorava na aktualan problem kod obnove upravo stradalih kuća, jer postojeći propis isključuje mnoge vlasnike takvih kuća. Samo oni koji su 28.

POVEZANE KNJIGE