Anatomija smijeha

Anatomija smijeha - Hadžić, Fadil | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hadžić, Fadil
DIMENZIJA
12,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Anatomija smijeha.pdf
ISBN
7142138682674

OPIS

Književnik Fadil Hadžić, najizvođeniji hrvatski komediograf, osnivač kazališta Kerempuh i Komedija, napisao je Anatomiju smijeha, studije o fenomenu komičnog. Nakon poznatih studija Freuda i Bergsona, te drugih inozemnih autora o smijehu i smiješnome, evo i jedne domaće knjige koja će dobro doći studentima filozofije, književnosti, Akademije dramske umjetnosti, ali i svim ostalim čitateljima koji žele saznati kako se proizvodi komično. Čudno će vam zvučati, ali smjeh je vrlo ozbiljan fenomen i zaslužuje da mu tako prilazimo., kaže autor Anatomije smijeha.

orbicularis oculi) Anatomija smijeha Fadil Hadžić Ova knjiga pogodna je za studente filozofije, književnosti, dramske umetnosti ali i mnogim drugim čitaocima koje zanima kako se postiže efekat komičnog, šta je ono što nam je smešno dok gledamo komediju i kako to sa jedne teorijske tačke gledišta da razumemo. anatomija (grč. ἀνατομία: rasijecanje, rezanje), znanost o građi živih organizama.

za zabavu, dobar provod, putovanja i sve one stvari koje život čine lepšim i plemenitijim. Za mlade, mlađe i one odrasle koji su u duši ostali klinci Anatomija (grč.

POVEZANE KNJIGE