Wales, pola velški

Wales, pola velški - Williams, John | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Williams, John
DIMENZIJA
6,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Wales, pola velški.pdf
ISBN
6701193832319

OPIS

Dvanaest autora u antologiji Wales, pola velški u potpunosti je velško/poluvelški izbor. Ostaje neodgovorenim – ima li i nečega izvan zemljopisa što ih ujedinjuje? Postoji li zajednički teren koji možemo pokazati i reći da u književnosti barem to znači biti danas Velšaninom? Sad, i da i ne, što nije nikakvo iznenađenje, u ovim pričama svakako postoje zajedničke teme. Naravno – izmještenost, iskorijenjenost, pripadnost, nepripadnost, skrivena povijest, odrastanje, krumpirići i ocat – jesu teme koje živimo svi po cijelom zapadnom svijetu, ne samo u Walesu. Ali one su, mislim, ovdje viđene iz posebnog kuta, smještene u naročita mjesta i prelamaju se kroz naročitu povijest i time zadobivaju naročito gledište, ono koje je tek malčice, ako pogledate zemljovid Britanije, lijevo od sredine. Jesu li ove priče iz Walesa iz našeg svijeta? Sad, pola i pola, rekao bih. Iz Walesa, napola velške.

Cymru velški izgovor [ˈkəm.rɨ]) je jedna od četiri države koja čini Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.Nalazi se na jugozapadu britanskog otoka i ima izlaz na Irsko more.. Wales nije politički neovisan od 1282.

- Vidi: Biblioteka Warp: The Wars of the Roses : 1455-1485 / Hicks, Michael: BP05-2876: Way to go 1 : radni priručnik engleskog jezika za 4. razred osnovne škole / Džeba, Biserka: BP05-1413: Velški ragbijaši pobijedili su u derbiju Svjetskog prvenstva u Tokiju Australiju s 29-25 i praktički osigurali četvrtfinale.

POVEZANE KNJIGE