Život i doba Michaela K.

Život i doba Michaela K. - Coetzee, J.M. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coetzee, J.M.
DIMENZIJA
6,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Život i doba Michaela K..pdf
ISBN
5669757406118

OPIS

Gospodin Foe J. M. Coetzeea, dvostrukog dobitnika prestižne Bookerove nagrade, složen je i zahtjevan tekst koji se ispisuje i iščitava kroz intertekstualnu igru s poznatim romanom ‘Robinson Crusoe’ Daniela Defoea. U ovom lucidnom romanu Coetzee govori o iskustvu pisanja i jezika problematizirajući pitanje spisateljskog identiteta, kao i identiteta uopće, ali istovremeno ispisuje kritiku kolonijalne bezobzirnosti ranoga (i općenito) kapitalizma i ekspanzionizma.

Od 1996. godine je član "Committee of Social Thought" sveučilišta u Chicagu. Najpoznatiji su mu romani „Život i doba Michaela K.", „Doba željeza" i „Sramota".

Za romane "Život i doba Michaela K." (1983) i "Sramota" (1999) dobio je britansku književnu nagradu Booker Prize, a 2003. odlikovan je i Nobelovom nagradom za književnost za djelo "koje brojnim iskrivljavanjima misli ukazuje na zbunjujuću sukrivnju u otuđenju" što je, između ostalog, bila motivacija Švedske akademije.Dobitnik je također i Central News Agency Literary Award ... Život i doba Michaela K.

POVEZANE KNJIGE