Pustolovine Toma Sawyera

Pustolovine Toma Sawyera - Twain, Mark | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Twain, Mark
DIMENZIJA
12,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Pustolovine Toma Sawyera.pdf
ISBN
9801639577568

OPIS

Roman Marka Twaina “Pustolovine Toma Sawyera” prvi je pravi realistički dječji roman ne samo u američkoj nego i u svjetskoj dječjoj književnosti. Svoju veliku popularnost u različitim zemljama svijeta zahvaljuje činjenici da se u djelu prvi put javljaju istinski živi i stvarni dječaci koji se raduju i žaloste kao sva djeca svijeta nekoć i danas, koji su spremni na različite podvale i “vragolije”, koji upravo čeznu za uzbudljivim doživljajima, vole slobodu iznad svega i teško im pada dobronamjerno pokroviteljstvo odraslih. Oni nisu nikakvi svijetli uzori, dobra, pobožna i poslušna djeca. Vole pušiti, čak i psovati, katkada i lagati, ali imaju u sebi onu istinsku, nedužnu i divnu dječju dobrotu srca, suosjećanje s onima koji stradavaju i nalaze se u nevolji, pa makar to i ne bili kreposni ljudi. Ne može im se zanijekati plemenitost, osjećajnost i dobronamjernost…

U romanu " Doživljaji Toma Sojera ", Mark Tven opisuje dogodovštine glavnog junaka i sve nevolje u koje on upada tokom odrastanja. DOBRODOŠLI - http://www.dobra-stara-vremena.comAvanture Toma Sojera - The Adventures Of Tom Sawyer - Ceo film sa prevodomTom Sojer je dečak koji nema rodite... Njegova najpoznatija djela su "Pustolovine Toma Sawyera" (1876.), "A Tramp Abroad "(1880.), "Kraljević i prosjak" (1882.), "Yankee na dvoru kralja Arthura" i "Pustolovine Huckleberryja Finna" (1884.), nastavak na roman "Pustolovina Toma Sawyera". Twain je napisao još mnogo djela, od kojih su neka objavljena i posthumno.

Bio je presretan kad je otkrio da je to ... Pustolovine Toma Sawyera je roman kojeg je napisao Mark Twain.Roman je objavljen 1876., a pisan tri godine (od 1872. do 1875.)Ima i nastavak, no Tom Sawyer, urota nije završen..

POVEZANE KNJIGE