Podudarnosti

Podudarnosti - Simcich Vava, Vlado | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Simcich Vava, Vlado
DIMENZIJA
12,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Podudarnosti.pdf
ISBN
3908752598274

OPIS

Podudarnosti Novi roman riječkog pisca i glazbenika Vlade Simcicha Vave PODUDARNOSTI “predstavlja zacijelo autorov najznačajniji i najslojevitiji književni rad, a u mnogome i jednu od bitnih referentnih točaka suvremene riječke i hrvatske književnosti – sadržajno bogat, s bezbrojnim odvojcima i epizodama koje u velikom broju slučajeva postaju neslučajne slučajnosti, podudarnosti i sinkroniciteti.” (iz recenzije, Milan Zagorac)

Naslov Podudarnosti u frazeologiji (Compatibility of phrasemes) Autori Opašić, Maja Vrsta, podvrsta i kategorija rada ... "Podudarnosti" je distopijski roman o povratku Riječanina iz Irske 30 godina nakon današnjeg dana i društvu koje zatječe. Kako je rekao recenzent romana Milan Zagorac, roman je distopijski, ali nas Simcich i umiruje, jer se budućnosti ne događa ništa spektakularno, nego će sve biti kao i do sad, samo ćemo se više klati, ratovati i više bježati iz države i Rijeke". Ritualno ponavlja iste stvari iz kampanje 2014., a neke su podudarnosti nevjerojatne.

Istina je daleko od mistike: neobične su podudarnosti zapravo očekivana posljedica kombinacija slučajnih događaja. Vjerujemo da vam nije jasno što pisac hoće reći, ta ni samom piscu to isprva nije bilo jasno. Aksiome podudarnosti Postoji pet aksioma podudarnosti (tri aksiome podudarnosti za du zi + dvije aksiome podudarnosti za uglove) III 1 Za svaku polupravu a0sa po cetnom ta ckom A0i za svaku du z AB, postoji ta cka B02A0, takva da je du z ABpodudarna sa du zi A0B 0, sto zapisujemo ovako AB˘=AB0.

POVEZANE KNJIGE