Ruta Tannenbaum

Ruta Tannenbaum - Jergović,Miljenko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović,Miljenko
DIMENZIJA
10,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Ruta Tannenbaum.pdf
ISBN
1983660759779

OPIS

Obrazlažući kako se svi ljudski pokreti rađaju iz potrebe za napadom ili obranom, stari slikar u Andrićevoj prozi-eseju Razgovor s Gojom zgušnjava to svoje iskustvo u sentenciju: “Inače, oko lepote su uvek ili mrak ljudske sudbine ili sjaj ljudske krvi.” Književni postupak kojim je napisan roman Ruta Tannenbaum — ritam pripovijedanja, tonalitet i afektivna obojenost teksta, tip imaginacije, stilska žestina — ne pripada andrićevskoj poetici floberovskoga ideala distanciranosti i impersonalnosti. No glavna tema (blistavi glumački apogej i mračni kraj darovite židovske djevojčice u ljupkom paklu klajnbirgeraja glavnoga grada Endehazije), kao i ukupan materijalni svijet romana Ruta Tannenbaum takvi su da bi mu kao moto sasvim dobro i pogođeno pristajao Andrićev-Goyin iskaz o ljepoti i o mraku ljudske sudbine ili sjaju ljudske krvi kojim je okružena. Sav je taj svijet naime viđen u dramatskom registru u kojemu ljepota i osrednjost, zdravlje i bolest, zloća i dobrina, dobre zasluge i hudost sudbine, napokon talent i karakter nisu raspodijeljeni po dobrim željama (ni čitateljskim ni autorovim), nego je sve to spleteno u nerazdjeljivo ljudsko klupko u koje su podjednako zapleteni svi pojedinci, sve figure ove bezutješne povijesti, ovoga moćnog romana koji bolno i empatijski zasijeca u traumatske i tabuizirane slojeve naše povijesti.

Radnja romana odvija se u Zagrebu u teško vrijeme prije i na samom početku Drugog svjetskog rata. E' possibile parlare di un romazo senza farsi trasportare dall'onda delle emozioni? Ruta Tannenbaum: https://amzn.to/2VJ4SuP. Ruta Tannenbaum zagrebački je roman o dječjoj glumačkoj zvijezdi. Događa se u godinama pred 2.

Kad je neko tako talentovan pisac kao Miljenko Jergović, kad ima tako sjajan stil, tema o kojoj piše postaje manje važna. Ficha de Ruta Tannenbaum. Nombre: RUTA TANNENBAUM No.

POVEZANE KNJIGE