Nemirni

Nemirni - Ullmann, Linn | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ullmann, Linn
DIMENZIJA
9,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Nemirni.pdf
ISBN
7077763488340

OPIS

Nemirni Autobiografska proza Linn Ullmann, kćeri slavnog švedskog filmaša Ingmara Bergmana, slijedi pripovijedni tok razgovora između oca i kćeri snimljenih sedam godina ranije. Dirljiva priča koja otkriva zamršene obiteljske odnose. On je slavni švedski režiser, a ona je njegova kći – najmlađa od devetero djece. Svakog ljeta, još od ranog djetinjstva, ona ga posjećuje u njegovoj kamenoj kući na otoku Fårö okruženoj šumama, poljima makova i Baltičkim morem. Sada, kad je ona odrasla, a on u kasnim osamdesetima, on namjerava napisati knjigu o starenju i starosti, no zabrinut je da ga izdaje jezik, sjećanja, um. Stoga je odluče napisati zajedno. Ona će mu postavljati pitanja, a on će na njih odgovarati. Kad se ona pojavi na otoku s kasetofonom, njega je starost već načela više nego što je ijedno od njih očekivalo. „Roman Nemirni elegičan je prikaz sjećanja i gubitka, identiteta i umjetnosti, odrastanja i starenja.“ – New York Times Magazine „Linn Ullmann maestralno prepleće memoarsku prozu i fikciju, u svojem šestom, dosad najinventivnijem romanu, o jeziku, žalovanju i brojnim narativima koji opisuju jedan život.“ – Publishers Weekly „Briljantna meditacija o prolaznosti, smrtnosti i ograničenjima sjećanja, homage obitelji, umjetnosti, ljepoti i ljubavi.“ – Kirkus „Lirska tapiserija satkana od sjećanja, ljubavi, prolaznosti i umjetnosti. Književno remek-djelo.“ – Expressen „Roman koji prekoračuje granice žanrova, o djetetu koje jedva čeka da odraste i o roditeljima koji bi voljeli zauvijek ostati djeca.“ – Aftenposten „Zaigran i ozbiljan i beskrajno dirljiv. Jedna od onih knjiga koja će izdržati test vremena.“ – Dagens Nyheter „U ovoj dirljivoj intimističkoj prozi o životu sa slavnim roditeljima autorica s izvanrednom delikatnošću prepleće sjećanja i dokumentarni materijal, pokazujući ranjivost, duhovitost, brutalnost i nježnost.“ – Dagbladet „Stilski dotjerane rečenice opisuju kompleksne emocije i bolna iskustva. Roman o gubitku i žalovanju, odrastanju i starenju.“ – VG

Kratak sadržaj [ uredi - уреди | uredi izvor ] Upozorenje : Odlomak sadrži detalje zapleta ili potpun opis filma. Nemirni. 1h 15min | Drama | 16 March 1967 (Yugoslavia) One night, after disastrous road accident, the eyewitnesses were claiming that they saw a woman behind the steering wheel.

Roman govori o posljednjim danima života mladog ovisnika, autodestruktivnog Parižanina. Čut ćemo esej o romanu koji potpisuje njegova prevoditeljica Sanja Šoštarić.

POVEZANE KNJIGE