O slobodi

O slobodi - Stuart Mill, John | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stuart Mill, John
DIMENZIJA
11,90 MB
NAZIV DATOTEKE
O slobodi.pdf
ISBN
2985486828027

OPIS

O slobodiMillova rasprava o slobodi najvažniji je dio njegove elaboracije i obrane moderne demokracije kao spoja individualne slobode i narodne vladavine. U njoj Mill uvjerljivo dokazuje da je individualna sloboda osnovni uvjet napretka u modernom društvu. Bez slobode nema mogućnosti otkrivanja novih istina, novih ideja i spoznaja, a to je uvjet svekolikog napretka. Bez slobode nema prostora za razvoj talenta, originalnosti i sposobnosti koje obogaćuju zajednicu. Ali bez slobode nema ni racionalnog prihvaćanja mišljenja društvene elite, niti ona može obnašati svoju ulogu odgajanja građana. – prof. dr. Slaven Ravlić, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

U ovom članku prikazani su najživlji citati o ljudskoj slobodi. Mudre izreke i popularni citati o slobodi. Najljepše mudre izreke o slobodi koje će vas natjerati da se zamislite koliko ste zapravo sretni što živite u slobodi.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica 1 februara, 2021 Napredne opcije unutar teksta (korišćenje linkova, veza članova sa sudskom praksom, pravnim mišljenjima, verzije članova i sl.) možete koristiti samo ako ste pretplatnik na izdanje. Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava dostavilo je Vladi Crne Gore tekst izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti u kome su izbrisani svi sporni članovi koji su se odnosili na imovinu i definisano je da nema registracije za postojeće crkve, objavili su jutros dnevni listovi Dan i Vijesti. Ovim izmjenama ispunjeni su svi zahtjevi Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih ... Baš kao nekad, kao romantičnih šezdesetih, na transparentima se koče parole o slobodi.

POVEZANE KNJIGE