Konzervativna revolucija od Weimara do danas

Konzervativna revolucija od Weimara do danas - Vujić, Jure | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujić, Jure
DIMENZIJA
6,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Konzervativna revolucija od Weimara do danas.pdf
ISBN
4657127470628

OPIS

Konzervativna revolucija od Weimara do danasU sklopu povijesti i znanstvene građe političkih ideja u Hrvatskoj je konzervativna revolucija u vrijeme Weimarske Republike (1919-1933) još uvijek gotovo nepoznata. S obzirom na sam paradoksalni pokušaj spajanja konzervativizma sa revolucionarstvom, njemačka konzervativna revolucija Weimarske Republike zaista je bila smion pokušaj sinteze revolucionarne strategije i konzervativne misli, koja artikulira ideološke matrice filozofskog idealizma i vitalizma, nacionalizma i političkog protuliberalnog romantizma.

Vladović, Borben 80,00 kn. Pročitaj više.

Ideologije koja je u SAD-u i Kanadi, recimo, kulminirala u rodno neutralnim zamjenicama, identitetskoj politici, 64 nebinarna rodna identiteta, mikroagresiji, političkoj korektnosti ... Hrvatskoj je itekako potrebna konzervativna revolucija, ali ne bilo kakva. Duboka podijeljenost našeg društva mora prestati, a to se ne može postići korištenjem političke prisile nego samo međusobnim poštivanjem, pa i onda kada se duboko ne slažemo, njegovanjem kulture dijaloga ali i oštrim sankcijama protiv onih koji su se ... Revolucija nije jabuka koja pada sa drveta kada je zrela.

POVEZANE KNJIGE